Det här har jag kopierat från Stora mattes FB. Tänk att en bytta tomater kan vara så vackra!
”Höstens första hemlagade tomatsoppa a la vad som finns till hands:
Ca 25 nyplockade välmogna tomater direkt från plantan, halveras, läggs med snittytan ned i en kastrull och får koka på svag värme under lock tills skalen släpper och bara är att fiska upp med en mattång.
Brynt 3 hg prima nötfärs och en finhackad lök under tiden, plums i med allt i tomatröran plus salt, nymald svartpeppar, oregano, basilika, lite paprikapulver och en skvätt buljong, kokar ihop allt nån kvart så där…
Serverat med lite riven ost och ett gott bröd. Måste vara månadens höjdpunkt ifråga om mat! Gissa om jag ska sova gott efter det här…” avslutar Stora matte belåtet.
OH… så gott det ser ut. Soppan smakade säkert utsökt 🙂
Allt smakar godast när man har odlat den växande råvaran själv!!!
Kram
/Julia
Mjau, det är sant! Den här soppsmaken kommer inte att glömmas. Och förmodligen har Stora husse tömt kastrullen med det som blev över idag, när smakerna gottat ihop sig ännu mer. Vissa soppor är helt magiska dag två! TassKram Wikki
Absolut!!!
Precis som ”långkokta” grytor och äkta italiensk köttfärssås (som bör kokas i 3-4 timmar!) 🙂
De är också bäst när smakerna har gottat ihop sig ordentligt!
Kram igen
/Julia
Mjau, och får vi missar slicka soppsleven (Om det inte är för kryddstarkt!) så är det bara mys! NosPuss Wikki
Egenodlat är så gott!
Matte undrar om du kan lägga ut de där goda äppelkaksrecepten igen?
Nosbuffar
Fixat! TassKram Wikki