Direkt från Landet

Det här har jag kopierat från Stora mattes FB. Tänk att en bytta tomater kan vara så vackra!
293
”Höstens första hemlagade tomatsoppa a la vad som finns till hands:
Ca 25 nyplockade välmogna tomater direkt från plantan, halveras, läggs med snittytan ned i en kastrull och får koka på svag värme under lock tills skalen släpper och bara är att fiska upp med en mattång.
295
Brynt 3 hg prima nötfärs och en finhackad lök under tiden, plums i med allt i tomatröran plus salt, nymald svartpeppar, oregano, basilika, lite paprikapulver och en skvätt buljong, kokar ihop allt nån kvart så där…298
Serverat med lite riven ost och ett gott bröd. Måste vara månadens höjdpunkt ifråga om mat! Gissa om jag ska sova gott efter det här…” avslutar Stora matte belåtet.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Direkt från Landet”

  1. Mjau, det är sant! Den här soppsmaken kommer inte att glömmas. Och förmodligen har Stora husse tömt kastrullen med det som blev över idag, när smakerna gottat ihop sig ännu mer. Vissa soppor är helt magiska dag två! TassKram Wikki

   1. Absolut!!!
    Precis som ”långkokta” grytor och äkta italiensk köttfärssås (som bör kokas i 3-4 timmar!) 🙂
    De är också bäst när smakerna har gottat ihop sig ordentligt!

    Kram igen
    /Julia

    1. Mjau, och får vi missar slicka soppsleven (Om det inte är för kryddstarkt!) så är det bara mys! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *