Hur många Happy Cat finns det?

happy_

Sedan år 2000 ungefär har Systembolaget varje år presenterat rieslingvinet Happy Cat i en flaska med ny färg. En del kallar det vin med töntstämpel, andra ett gott pratvin och somliga skaffar vinet mest för den charmiga kattflaskans skull. Innehållet vinner inte på lagring, liksom. Men flaskorna samlas dock! Ovan 2008 års flaska med lite dekor!

samling_hc
?-2006-2005-?-2002-2004-2001-2000 kan detta vara, men jag är osäker. En del har funnits att specialbeställa. Dessutom, flaskorna produceras i olika färger för olika länder, så det finns för den resande samlaren minst ytterligare 25 andra kulörer att leta efter: Guld, silver, frostad vit, koboltblå och limegrön i metallicfärg… med flera!
Hur många har du?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Hur många Happy Cat finns det?”

 1. är du verkligen säker på att den på bilden är 2008? för jag har precis fått hem min flaska och den är ljusgrön, inte blå. mvh sandra

  1. Tyvärr har Systembolaget inte lyckats med sin leverantör av Happy Cat och de har helt enkelt ingen svensk importör längre, sedan ett par år tillbaka, så lyckas man hitta en flaska på Bolaget nu måste det vara ett väl gömt restparti… Den senaste importen (vad jag känner till) var 2009 års ljusgröna flaska med 2008 års vin – de kom ju hit efter ett års lagring. Vad jag menar är att den blå är 2008 års flaska men med 2007 års vin, om du förstår?! Sedan finns det en väldigt mixad flora av Happy Cat-flaskor utomlands, och man kan få tag i 3-4 färgställningar med samma årgång av vinet! Hoppas i vilket fall att vinet smakar gott!
   NosPuss Wikki

 2. Hej.
  Jag har några happy cat flaskor..
  både vit, svart, silver, dom är dock köpta i Tallinn.
  Det står årtal på alla..

 3. Jag har dom flesta på den stora bilden.
  Den blåa kommer från 1999
  Den orange kommer från 2001
  Den cerise kommer från 2002
  Den lila kommer från 2006
  Sen har jag 2 som inte finns på bilden Frostad blå och klar grön och dom kommer från 2007

  1. Kul att du har flera! Matte har 4-5 stycken, samt ett antal dubletter, bl a av de mörkt blåa. Gissar att den frostade blå är snygg! TassKram Wikki

  2. Fick en smutsig lila.(2006) Lade den i blöt för att få den ren. Färgen är påmålad och gick alltså av, så flaskan blev transparant!! Har en blå från 2003. Det är i riktigt blått glas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *