Ibland blir man ledsen över såååååååååå mycket

Februari – en grå och slitsam månad. Det står stilla på många katthem, katterna sitter där och väntar på att den rätta människan ska komma. De väntar, de vet att en dag så kommer han/hon, deras människa och ser sin rätta katt… Men väntan är inte problemet – de katter som redan finns på katthemmen runtom i landet är trygga och tillvaratagna. De är inne, räddade.

Det som finns att spilla en tår på nosen för, det är problemet med allt därutanför:

 • Katterna som inte får en chans att prova livet med människor, för att Länsstyrelsen dömt dem till avlivning. Citat ur NA: ”Båda katterna saknar enligt länsstyrelsens utredning ägare och de är utsatta för lidande då de saknar tillsyn, mat och vatten. Det är därför nödvändigt från djurskyddssynpunkt att omhänderta djuren. Vid infångandet var katternas mentala status sådant att de inte bedömdes som möjliga att omplacera, därför ska de avlivas.” Utan att ge dem en fair chans! Vi VET att de här katterna hade valt LIVET, om de fått chansen!
 • Katterna som inte får vård i tid. Som omplaceras för att de kissat fel, när deras människor inte fattar att de blundat för alla signaler om en svårt sjuk katt. Södertälje katthem berättar: ”Det ser tyvärr väldigt mörkt ut för stackars Sammie. Vi vet inte om han klara sig. HUR kan man strunta i att ens katt blir dödssjuk? Han kissar på flera ställen i 2 dagar, han bajsar blod, han är så mager att man känner varenda kota, pälsen flagar sig. Och det enda man bekymrar sig över är att han kissar där han inte ”får”.” Stackars Sammie fick lida och han klarade sig inte, hjälpen kom alldeles för sent. ”Det är mycket märkligt, att när han börjar kissa inne – då blir han ett problem för matte och husse. Då ska man agera. När han blir sjuk och mager och behöver hjälp – då ser man honom inte!” Jag kan ana den vånda som ekar i alla dem som kände Sammie…
 • Katterna som får fel vård eller överdriven dyr vård? Rader av erfarna och empatiska veterinärer väljer att lämna de stora vinstkapitalbolagsdrivna djursjukhusen, då de inte får möjlighet att utöva en djurvård som är godtagbar. Kvar på klinikerna blir många gånger tämligen oerfarna nyutexaninerade veterinärer som behandlar de djur som kommer in både okunnigt, godtyckligt och rentav farligt. Dyra onödigt prover tas i omfattande mängd, och felbehandlingar leder till onödigt lidande. Allt ska betalas och det per kassa kontant, d v s de kan t o m neka att ta emot en svårt skadad/allvarligt sjuk katt om inte husse/matte kan betala för sig. Att det avvisade djuret lider och dör tas ingen hänsyn till.
  Det spelar ingen roll att det står travar med glassiga broschyrer om djursjukhusets professionella profil i väntrummen. Om hur väl djuren tas om hand. Men efter att djurägaren visat att det finns något i plånboken alltså.
 • Och har ditt katthem ett loppis eller second handförsäljning? Se upp så detta inte snubblar på Skatteverkets nya regler för beskattning av sådana intäkter! Puh…

Så här hemskt är alltsammans:
Cat The Oatmeal animated GIF

 

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Ibland blir man ledsen över såååååååååå mycket”

 1. Ja, Wikki, det finns många anledningar till att få en våt nos. Men matte läste i sin tidning idag att de där politikerna visst börjat fatta att om de kräver moms från ideella organisationer som har secondhand butiker så lär det bli dyrare för samhället än om man låter bli. Alltid något. Dessutom, det var i första hand butiker som hade *anställda* som eventuellt skulle få betala moms. De allra flesta katthem har inte råd med vare sig en separat butik eller anställda som sköter dem. Men det känns ju inte bättre att det *bara* skulle drabba dem som tar hand om 2-beningar som har det svårt. Det finns många av de också. I ett av världens rikaste länder (även om vi inte lyckats komma in i G8).

  Vi får kämpa på, alla på sitt sätt, för att hjälpa dem som har det sämre än vi och våra människor. Vi hoppas att riktigt många bestämmer sig för att 2015 ska bli året de börjar volontärarbeta eller varje månad skänker en liten slant. Den behöver inte vara stor. Du vet, en skänkt femkrona är mer värd än tusenlappen du tänkte men aldrig skänkte.

  Nu knäpper vi tassarna och slingrar ihop våra svansar för att det här blir året alla börjar de dem som har mindre än de själva <3

  1. Mjau, tillsammans ska vi nog lyckas hjälpa – det är bättre att göra NÅGOT själv istället för att spilla tid med att gnälla på dem som gör INGENTING, eller hur? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *