Tango & Cash

Kylan kunde ha avslutat deras liv för två veckor sedan, om inte en skarpögd man stannat bilen för att ta en närmare titt på en märklig låda en bit från den ensligt belägna vägen – det räddade två unga katters liv! (F k: Ej i Sverige.)
3
I en låda täckt med grenar och bråte hade någon lämnat två små katter!
1
Inkrupna i frigolitboxen befann sig två eländiga varelser med rinniga nosar och inflammerade ögon:
2
Utan att tveka tog mannen de sjuka och nedkylda kattungarna med sig hem. De var våta, smutsiga och vettskrämda…
4
Den ena katten var uppenbart i mycket dåligt skick, skulle den klara sig?
5
Den värsta smutsen tvättades av katterna och de blev instoppade i varma filtar:
51
Efter att ha torkat och blivit varma, så visade den piggaste av katterna att den var kelig och tillgiven. Han spann och buffade och njöt av värmen:
52
Och hungriga var de naturligtvis!
6
Det blev en rask tur till veterinären – den sjukare av ungarna behövde omgående vård!
7
Han visade sig ha en skada på svansen, och riskerar att kanske behöva amputera yttersta änden, som verkar kall och livlös.
8
Nu får katterna mediciner, antibiotika och smärtstillande, och tas om hand av sina upphittare på bästa sätt. De har fått namnen Tango (Den friska ungen) och Cash (Den sjuka) och vänner på reddit.com bidrar till deras vård.
9
Så här hårfin kan skillnaden mellan liv och död vara för övergivna katter – och det händer här i vårt land också! Så om du ser en medfaren katt, skadad, sjuk, mager eller smutsig – tveka inte, gå inte förbi! Den där sekunden du ser den kanske är dess sista chans, så gå inte vidare och tänk ”Den hör hemma nånstans och jag har inte tid!”… För ett missat agerande kan vara sista chansen till räddning, och den ska man inte kasta bort! Stanna, larma efter hjälp och ge dig inte! Kontakta katthem, djursjukhus, vänner i katthjälpsorganistaioner, vem du än kan komma på, och gör en insats som betyder räddning för just den katten just där du är! För om du tvekar och vänder dig bort, så hinner den kanske försvinna och är borta för alltid…

Och de här två katterna fick chansen! Med hjälp av ett kattunge-gym tränar de sig nu tillbaka till hälsa! Lycka till, Tango och Cash!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Tango & Cash”

  1. Så grymt. Hoppas dom klarar sig båda två. En ny start och ett gott liv. Kramar i massor till upphittaren. Nu när kylan kommer i slutet på veckan, kommer vi säkert få in många katter till katthemmen också.

    1. De har fått en bra chans i alla fall så det är bara att hoppas sjukdom och köld inte tagit för hårt på små kroppar! *håller tassarna* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *