Att vara hjälte i det lilla formatet – kanske i kattstorlek?

I Metro läste jag en tänkvärd kolumn med titeln ”Vår historia är full av hjältar” av Alexandra Pascalidou. Den handlade om hur en människas ingripande, agerande eller propagerande kan påverka en hel världs synsätt på t ex olika former av förtryck och orättvisor.

Hon skriver i inledningen: ”En enda människa räcker. En enda människa rustad med empati och insikten om att hon bär mänskligheten i sin famn. Och en smula storhetsvansinne som får oss att inse vår egen storhet.”

Smaka på meningen! Och läs gärna artikeln. Omsätt den sedan i våra hittekattshjälpares strid för orättvist behandlade hemlösa katter…

Visst, vi är inte och kommer aldrig att bli föreslagna till Nobelpris, som pakistanska flickan Malala Yousafzai. Hur mycket vi än är eller försöker vara ”Små människor som kan göra stor skillnad” i strid för humanitära vinster i en smal nish gällande katter som ingen verkar vilja ha, hur mycket vi än också försöker att riva murar och rita om kartor, så är vi engagerade i något som tycks stå lägre än lägst.

Det gör mig bara ännu mer angelägen om att fortsätta leta efter nyckeln till alla lås och ett efter ett låsa upp dem för att släppa in den hemlösa katten i en dräglig tillvaro igen! sören
Här är en katt som gör skillnad. Precis som Sören måste vi våga sätta fram tassen och tillsammans med våra människor göra saker som förändrar strukturerna i samhället – kräva att få minst (!) samma värde som hundar och samma garantier för goda liv!

Det är vi som måste vara kattvärldens whistle-blowers, och jama till alarm när t ex en Länsstyrelses djurskyddsinspektörer hotar katthem och katthjälpare, och omhändertar katter med följd att de hamnar i SÄMRE MILJÖ än innan omhändertagandet genom geschäftskoncept med känslokalla förvarare och avlivare. Att bli hjälte är inte målet för mig i grund och botten. Men jag tänker fortsätta vara en AktivistKatt för mina MedKatter!

Så Höj Tassen och Visa Klorna! Stöd Ditt Lokala Katthem och stå upp för de hemlösa katterna – i synnerhet de skygga!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Att vara hjälte i det lilla formatet – kanske i kattstorlek?”

  1. Mjau, ni vet ju hur jag jamar: En liten slant som blir given är bättre än tusenlappar som aldrig skänks. TassKram Wikki

 1. Men Wikki – du är ju redan en liten katthjälte! ♥ Du gör VÄLDIGT STOR skillnad med din blogg, hittekattsbanden, dina tasserier, dina otroligt vackra texter när en kompis fått vandra vidare och ditt ständiga arbete för att höja kattens status. Vi har säkert glömt något dessutom 🙂
  För oss är du en katthjälte och vi hade absolut nominerat dig för nobelpriset om vi kunde!
  *nosbuffar*

   1. Så sant.
    Utan Dig Wikki hade vi kanske inte blivit så Involverade i hittekattsbranschen. aldrig haft en Katt vid Namn Sören och kanske heller aldrig någonsin träffat er IRL.
    Och vad vi hade MISSAT då.

    Kramisar och Nospussar finast Vänner.
    Nalle,Lasse o Sören med Co

    1. Mjau, vi hade nog hittat varandra ändå, och jag kan inte ta åt mig äran för att ni har goda hjärtan och stora famnar! <3 Och jag älskar er allesammans jättemycket! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *