En annorlunda dag – och lite till SommarTasseriet!

Idag begav sig Stora matte ut på ett litlogga_30et äventyr: Marsvinsutställning! Svenska Marsvinsföreningen har nämligen både SM 2013 och 30-årsjubileum med utställning och tävlingar i Vilsta sporthall denna helg, och Annsofie, en av hennes vänner skulle tävla med sitt unga marsvin!

Alltsammans visade sig bli en mycket lyckad utflykt med massor av positiva upplevelser – tänk att det finns SÅ MÅNGA SORTERS MARSVIN och att utställningsvärlden kan se så annorlunda ut jämfört med vad Stora matte erfarit från kattutställningsvärlden…IMG_5142IMG_5148

Så här tjusig ser Annsofies marsvinskille ut, en stadig bit på över 2 kilo:
IMG_5117
Sedan fanns förstås marsvin i alla former, färger och storlekar:
IMG_5122
Pälsvård går åt – sågspån och gurksmulor måste städas bort. Marsvinen låg rutinerat stilla på sina visningsplattor när frisyren var klar:IMG_5125
En del skulle vara släta, andra krulliga och några tufsiga! Det fanns nakna, strävhåriga och ridgebacks! Några såg ut som ryamattor…
IMG_5127
Virvlarna skulle vara i rätt antal och rätt placerade i vissa mönster:

Givetvis var utställningsburarna i lite mindre modell än de vi brukar ha för katter:

Men något frapperande var i vilken hög utsträckning som marsvinsutställandet innehöll en väldigt familjär värme och lekfullhet med aktiviteter för HELA FAMILJEN – med t ex lättsamma utställningsinslag som ”Marsvinsmaskerad”:
Det är ju inte svårt att se att detta marsvin föreställer Babsan!
IMG_5136
”Blommor och bin” var tema för ett annat marsvin:
IMG_5134
Och vinnande maskeradmarsvin var faktiskt en liten hojåkare!
IMG_5128
Och vad säger ni om marsvins-konstutställning? Det var tävling i marsvinskonst med massor av läckra verk, både barn- och vuxenklass! Fyndigheten var fantastisk, allt från foto, oljemålningar, tygkonst och skulptur!
IMG_5129
Nog skulle sådan kreativitet kunna få rymmas bland kattutställningar också? IMG_5130
Det var så klart viktigt att tävla och få bedömning på sitt marsvin – högsta allvar i att marsvinen skulle motsvara rasstandard och vara i fin form samt väl preparerade. Men samtidigt fanns en hjälpsamhet och värme mellan utställarna som var så speciell… Den värmen önskar man fanns i samma grad på kattsidan faktiskt!!!

Och så hade Marsvinsföreningen ett stort lotteri… Stora matte kikade intresserat på ett par fina porslinskatter och frågade efter lotter men de var slutsålda… När dragningen hölls så plockade vinnarna i första hand marsvinssaker förstås, så de där katterna stod kvar på vinstbordet. ”Å de skulle ju ha passat så bra till ett katthjälpande tillfälle” tänkte Stora matte högt för sig själv. Då stod där en leende funktionär och stack SIN vinstlott i hennes hand och sa ”Du har just vunnit och kan välja något på bordet!”… Tårögd av lycka plockade Stora matte upp det här fina paret blåmönstrade porslinskatter:
IMG_5171 IMG_5174
Jag lovar att han, jag tror namnet var Daniel, fick en stoooooor kram! Tack marsvinsvännerna!

Och dessa katter blir de första sakerna i mitt SOMMARTASSERI T18 som därmed börjar här och nu!!! Mer om hur du kan vara med i SommarTasseriet T18 och tävla om dessa katter och massor av annat fint i ett härligt vinstpaket, samtidigt som du bidrar till hjälp för hemlösa katter, kommer i bloggen i morgon!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “En annorlunda dag – och lite till SommarTasseriet!”

  1. Blir lite tårögd när man läste om vinstlotten

    På måndag ska jag försöka få iväg ett paket till er!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *