I november skulle den nya djurskyddsutredningen vara klar

…och det är skrämmande tyst om den. Att Länsstyrelserna till stor del misslyckats i att sköta sitt djurskyddsuppdrag är frappant och kostar mängder av katter livet helt i onödan. Kattjakten i Sundsvall är ett exempel, där dock duktiga katthjälpare ingrep och räddade de hotade katterna. Oftast är ingen där att hjälpa när myndigheten slår till…

Förebyggande åtgärder, gott samarbete med aktiva kattorganisationer och bra TNR-projekt är tre enkla koncept som jag hoppas står med i det kapitel om katter som bör ingå i djurskyddsutredningen! Eller… Drömma om det kan man ju alltid!

Vad jag önskar vore några tassfasta regler som ger alla katter – så väl förvildade och skygga, som tama och trygga – rätten till liv i alla sammanhang! Bara när en katt är så sjuk eller skadad att den inte på ett rimligt sätt kan bli frisk igen finns ”det andra alternativet”. Det är verkligen människornas ansvar att hjälpa oss med detta!

Undrar vad som händer, där borta i maktens korridorer?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “I november skulle den nya djurskyddsutredningen vara klar”

  1. Jag håller med dig, det är sjukt hur tyst det är. Jag önskar att de som har besluten i sin hand skulle tänka på katternas bästa innan de beslutar idiotiskt så fler katter får lida. Men det lär nog tyvärr bli precis tvärtom, de kommer nog besluta om att fler ska sätta livet till istället.

  2. Det är en djurskyddskonferens 1 december i Stockholm, dit jag ska. Där kommer utredningen att läggas fram. När det gäller Sundsvallskatterna anser polisen att det är statens egendom och därför skall de avgöra deras liv. De har begärt ut namn på de som fångat katterna, samt var de har hamnat.

    1. Kan det inte vara så att Sundsvallskatterna bara ”gått tillbaka hem”? Att de hittat rätta ägarna eller så?! ♥ NosPuss Wikki

      1. Tack, den ska jag verkligen titta närmare på! Kommer du att åka dit och hålla ett äga på det hela?! Hoppas det! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *