Hurra – Smurfen hemma och Loppis lyckat!

Matte och Stora matte kom hem alldeles utMattade! Att stå ute idag i gråkulen blåst från nio på morgonen (Loppiset öppnade kl 10 och stängde kl 16) till nästan halv 7 på kvällen innan allt var undanstädat och bortplockat hade gjort dem alldeles rödblommiga, genomtrötta och stelfrusna, men nöjda: Kassan stannade på 3 540 kr! HurrJam!

En vacker gåva kom från en 84-årig dam, som köpte en lott och lämnade 500 kr och sa ”Det är jämnt!” och Stora matte bugade djupt i tacksamhet. Efter en stund kom samma dam och köpte en loppissak för 20 kr och upprepade generositeten med ytterligare 500 kr. Då rann tårarna på allihop vid Loppisborden och det fanns bara en sak som Stora matte kunde göra: Ge den allra ömmaste och tacksammaste KRAAAAAAAAAAAAAAM ni kan tänka er! Vi katter tänker SkaparKatten har en särskild KurrVälsignelse för sådana damer!!!

Vi tänker också ett exta tack till flickan Tove som hade sparat alla sina enkrona-slantar i en påse för att ge till katthemskatterna! Hoppas att katt-tavlan du valde ska ge glädje!

Och ja, dessa pengar kommer att behövas, för i kväll kom Smurfen på hemväg från Djursjukhuset. Precis som vi misstänkte så hade personalen där svårt att skiljas från charmtrollet, som gjorde en visit vid Loppiset och hämtade luft, för han hade blivit åksjuk under bilresan. För veterinärnotan slutar på över 19 000 kronor… Det stod t o m särskilt inskrivet i Smurfens journal ”Ska kostas på fast det är en hittekatt!!!” vilket imponerat på veterinärerna. Men så har de ju insett att Smurfen är en unik kille…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Hurra – Smurfen hemma och Loppis lyckat!”

 1. Åh vilka glada nyheter! *svansdans* Här fick vi alla 3 tårar på kinderna och morrhåren (ja matte har ju inga morrhår förståss) av noteringen ”Ska kostas på fast det är en hittekatt!!!”
  Tänk om det kan komma en dag när det är en självklarhet för alla katter. *knäpper tassarna och ber till skaparkatten*
  *nosbuffar*

  1. Mjau, vi försöker verkligen hjälpa alla katter att få en god chans på vårt katthem… Smurfen har antagligen gått ute med dessa plågor länge och hans kropp har kämpat emot. Han är en av de kelgoaste katter jag träffat! ALLT går ut på att gosa maximalt! *beundrande ögonkast*
   TassKram Wikki

 2. Härligt att det gick bra med Loppisen, blir blöta i ögat när vi läser om damen och flickan. Så skönt att Smurfen får komma hem! Nosbuff

  1. Mjau det är kärleksfulla människor man möter när man står på Loppis för ett katthem! *buff*
   TassKram Wikki

 3. Så härligt att höra Wikki! Matte är hemma nu och hon är lite förvirrad, auktionen är väl inte över ännu? : ) Bara så vi inte har missat att vi har vunnit!

  Igår 28/5 hade Signe sin tredje födelsedag. Vilken härligt dag!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Grattis Signe och dubbelgrattis allihop – för ni vann faktiskt auktionen redan i fredags, det är bara det att jag varit så stressad kring det här med Loppiset att jag – skäms väldigt nu! – glömde avsluta den då!!! Sätt in slanten direkt till Örebro katthems konto och maila er adress (Stora matte säger att hon tror hon har den sedan förut, men jag är inte helt säker… Hon är lite trött idag också.) till mig, så kommer det att komma TVÅ paket! Boken kommer från Klosterkatterna och resten kommer från mig! HurrJam!
   TassKram Wikki

 4. *sniff
  Vilken härlig loppis, med både tant och flicka!! Och Smurfen, som skulle kostas på, trots att han var hittekatt, och fick komma hem… *sniff lillie blev alldeles rörd och våt i ögonen. Vi *sniff är inte alls rörda humm… Vi är nog allergeriskiska tror vi *sniff ”trots att…” *sniff Den som Smurfen adopterar blir nog en väldans lycklig människa!!! *sniff

  nosgos å gottisar, nosbuff *sniff å råttisar
  Maurice & Kajsa
  allergeriskiska katter
  *sniff

  1. Mjau, det finns underbara människor – och vääääldigt underbara katter! Som ni t ex! TassKram Wikki

  1. Mjau den här gången var det verkligen det! Vilket vi tacksamt och ödmjukt tar emot!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau vilken miss – han hedrade oss med sin närvaro och provsmakade varm korv och Jossans sockerkaka! Och gosade som katten!
   Mer Smufrbilder kommer i morgon! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *