Ibland får man en känsla av fel?!

Mjau, jag vet att ni sett foton av mig nu som ”nästan naken katt” – ganska nödvändigt med den förfärliga päls jag lyckades få ihop och vantrivdes med. Men ni vet, det finns ju katter som verkligen är NAKNA… Och nu har jag snubblat över en sort som jag inte ens visste existerade: Den ukrianska levkoy-katten!

Med en mix av oriental, sphynx och scottish fold-katter har en nakenkatt med fold-öron avlats fram av en rysk kvinna. Aveln har pågått sedan år 2000 ungefär och idag finns det cirka 230 sådana katter, de flesta i Ryssland, framför allt i Kiev.

Nog för att väldigt många kattraser idag har ”konstruerats” av människan – men jag föredrar nog det naturliga urvalet, det som säger att ”the fittest survive”… Visst, jag Wikki skulle antagligen inte ha funnits själv idag om inte mänsklig påverkan av aveln skapat det som är persergenerna i min trinda kropp… Men på något sätt tycker jag att mänskligheten borde ha lärt sig av sina misstag och förstått att sluta leka allsmäktiga skapare? Levkoykatten ser absolut charmig ut, men hur många avkommor mår dåligt under experimentet, som de gärna sluppit? Tänk om dessa människor ägnat lika stor energi och mängd pengar på att rädda hemlösa katter i stället? *suck*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *