Mattes stjärnor

Visst är det jag och Nova som är Mattes stjärnor, det är då säkert, men nu ska jag tassa fram en annan sorts stjärnor, som Matte skapar:

imgb238

imgb239

Med särskilt tunt och starkt origamipapper som viks efter ett komplicerat mönster gör Matte trettio delar som sedan sätts ihop till en stjärna. Tre olika färger har använts. Just den här stjärnan kallas Bascetta-stjärna.

Om du vill prova att göra en själv så finns beskrivningen här på Youtube. Den tål till och med att tassas runt lite av en lekfull katt… Men jag får inte bita i den!

Just nu har vi lustiga origamisaker överallt…
=^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

23 reaktioner till “Mattes stjärnor”

  1. Matte kan göra Cherry-Blossom-bollar också! Och en rolig liten snurrkrans som går att vrida runt sig själv! (Svårt att förklara hur det fungerar! Jag fattar inte själv, hi hi… TassKram Wikki

 1. Matte borde auktionera ut dessa! På allvar! Ser hur svårt ut som helst : ) En vit och svart i Wikki färg hade suttit fint i vårt hem : )

  NosPuss till alla! Sven och Signe

 2. Oooooh så fina!!! Vi skulle också vilja ha sådana, men lillie säger att hon redan i småskolan var dålig i pappslöjd och att hon nog inte blivit bättre med åren. Och inte är begåvad med origamigen. Vad nu det är. Fint var det i alla fall!!! I synnerhet den blå!!!

  1. Mjau, jag är stolt över Mattes tassfärdighet! Vackert blir det också! NosPuss Wikki
   PS Det är en rogivande konst!

 3. Oooooh så fina!!! Vi skulle också vilja ha sådana, men lillie säger att hon redan i småskolan var dålig i pappslöjd och att hon nog inte blivit bättre med åren. Och inte är begåvad med origamigen. Vad nu det är. Fint var det i alla fall!!! I synnerhet den blå!!!

  1. Mjau, jag är stolt över Mattes tassfärdighet! Vackert blir det också! NosPuss Wikki
   PS Det är en rogivande konst!

 4. Oooooh så fina!!! Vi skulle också vilja ha sådana, men lillie säger att hon redan i småskolan var dålig i pappslöjd och att hon nog inte blivit bättre med åren. Och inte är begåvad med origamigen. Vad nu det är. Fint var det i alla fall!!! I synnerhet den blå!!!

  1. Mjau, jag är stolt över Mattes tassfärdighet! Vackert blir det också! NosPuss Wikki
   PS Det är en rogivande konst!

 5. Oooooh så fina!!! Vi skulle också vilja ha sådana, men lillie säger att hon redan i småskolan var dålig i pappslöjd och att hon nog inte blivit bättre med åren. Och inte är begåvad med origamigen. Vad nu det är. Fint var det i alla fall!!! I synnerhet den blå!!!

  1. Mjau, jag är stolt över Mattes tassfärdighet! Vackert blir det också! NosPuss Wikki
   PS Det är en rogivande konst!

  1. Mjau, dessutom är hela stjärnan ”självlåsande” så när alla bitar hakat i varandra då hänger de ihop jättefint! Tänk att klura ut det!?! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *