”Husses hus” ska renoveras!

fredsgatan

Sedan länge har husse och matte varit djupt förälskade i ett illa förfallet jugendhus på Fredsgatan 40 i Örebro. Jag har berättat om det i maj 2008  när de här bilderna togs:

f1
Landstinget äger huset som stått öde, spruckit och förfallit i åtskilliga år – men eftersom det är k-märkt har nu kommunen ställt kräv på att det åtgärdas, och till vår glädje så rapporterar nu tidiningen NA att det kommer att påbörjas renovering om ett par månader!
f2
Fasaden och exteriör ska behållas med puts och allt, vilket gläder oss – den gamla träverandan är så vacker – liksom fina gamla fönster:
f3
Runt huset blommade då guldregn, snöbär, lila och vita syrener… Trädgården ska ansas, plattgångar lagas och förhoppningsvis får den fina smidesgrinden på sina stenpelare också en upprätning. Men först av allt ska grunden lagas och till viss del pålas för att rädda huset från att spricka mer än det redan gjort. På översta bilden ser man t ex sprickor till vänster om runda tornet och här syns fler:f4
Kanske inte så svårt att förstå att vi döpte det till ”husses hus”, man kan bli kär i ett hus – han stod länge längtande och såg på det:
f5
Skönt att det ska få nytt liv! Prislappen? Tio miljoner kanske… Vad det ska bli? Min dröm är att ska kunna bli vårt nya katthem en vacker dag!!!?

(Ska man nå stjärnorna måste man sikta högt!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

33 reaktioner till “”Husses hus” ska renoveras!”

 1. Åååh, ja vilket vackert hus! Där skulle många små vänner kunna springa, klättra, hoppa och bara mysa! Absolut hoppas vi att din dröm om att detta ska bli katthem går i uppfyllelse…! Tänk på alla de vackra små fönsterna… dessa skulle kunna nätas och vara perfekta utkicks platser! Woow! Tasskramar

  1. Mjau, jag önskar att jag kunde hitta en kanal till någon generös sponsor som kunde fånga upp denna idé och övertala Landstinget att släppa huset till detta! Det är en så häftig DRÖM! TassKram Wikki

 2. Åååh, ja vilket vackert hus! Där skulle många små vänner kunna springa, klättra, hoppa och bara mysa! Absolut hoppas vi att din dröm om att detta ska bli katthem går i uppfyllelse…! Tänk på alla de vackra små fönsterna… dessa skulle kunna nätas och vara perfekta utkicks platser! Woow! Tasskramar

  1. Mjau, jag önskar att jag kunde hitta en kanal till någon generös sponsor som kunde fånga upp denna idé och övertala Landstinget att släppa huset till detta! Det är en så häftig DRÖM! TassKram Wikki

 3. Åååh, ja vilket vackert hus! Där skulle många små vänner kunna springa, klättra, hoppa och bara mysa! Absolut hoppas vi att din dröm om att detta ska bli katthem går i uppfyllelse…! Tänk på alla de vackra små fönsterna… dessa skulle kunna nätas och vara perfekta utkicks platser! Woow! Tasskramar

  1. Mjau, jag önskar att jag kunde hitta en kanal till någon generös sponsor som kunde fånga upp denna idé och övertala Landstinget att släppa huset till detta! Det är en så häftig DRÖM! TassKram Wikki

 4. Åååh, ja vilket vackert hus! Där skulle många små vänner kunna springa, klättra, hoppa och bara mysa! Absolut hoppas vi att din dröm om att detta ska bli katthem går i uppfyllelse…! Tänk på alla de vackra små fönsterna… dessa skulle kunna nätas och vara perfekta utkicks platser! Woow! Tasskramar

  1. Mjau, jag önskar att jag kunde hitta en kanal till någon generös sponsor som kunde fånga upp denna idé och övertala Landstinget att släppa huset till detta! Det är en så häftig DRÖM! TassKram Wikki

 5. Vilken tur att det ska renoveras säger matte !
  Inte klokt att ett sånt fint hus har fått stå o förfalla 🙁
  Vi får hoppas att det blir ert katthem en dag , tänk vad många kattkompisar som kan komma o hälsa på samtidigt då 🙂

  1. Mjau, visst skulle det vara häftigt?! Det är ju ”bara en dröm” men ibland händer mirakel…. TassKram Wikki

 6. Å, så underbart….!
  Jag är också förälskad i det huset…jag har ju jobbat i det i över ett år…och det är lika vackert på insidan. Ska bli kul att se det bli fint igen!
  Kramisar

  1. Mjau, hoppas att insidan är lika möjlig att bevara! Visst skulle det kunna bli ett magiskt katthem? *drömmer fortfarande* TassKram Wikki

 7. Vad bra att det ska renoveras! Så vackra hus ska inte få stå och förfalla tills de måste rivas. Vad häftigt det vore om det blev ett katthem! Nosbuff

  1. Mjau, det hjälper ju inte precis att drömma om att man skulle vinna en miljon och kunna köpa det, dessvärre – när det ska renoveras för tio miljoner…. Men drömma måste man få göra ändå!??? TassKram Wikki

 8. jamspinn vilket vackert hus! Åh tänk om det kunde bli ett hem för kissar! jag skulle bli så glad, å Bastian också! Vi håller alla våra tassar att eran kommun får kattfnatt och låter er få ha huset till ett sånt behjärtansvärt ändamål!

  många kattiljoner nospussar skickar vi

 9. Drömvinsten på Lotto 90 miljoner på Onsdag. Skall vi skramla till en kupong.
  Klart det skall bli ett katthem Suveränt.
  Kramisar
  Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *