Tack för skarpögda grannar!

Vem kissen var vet väl ingen riktigt, för den slank snabbt iväg – men den är nog tacksam för att Nils Henry och Morgan, båda boende i huset på Noravägen i Karlskoga, upptäckte att snöhanteringen skuffat locket av en brunn inne på gården och gick dit och tittade! För nere i brunnen, utan minsta chans att ta sig upp, satt en liten katt precis ovanför vattenytan på ett rör som stack ut en liten bit!

brunnskatt
De uppmärksamma herrarna ringde Räddningstjänsten, berättar Karlskoga Tidning, och efter ett antal försök med kratta och en stropp fiskades missen upp! Hoppas den sprang raka vägen till ett värmande hem!

Ser du att snösmältningen avslöjar brunnsgaller eller lock som hamnat på sned eller helt försvunnit i snöhögarna – larma fastighetsägare eller Räddningstjänst! Brunnarna kan vara farliga både för människor och djur!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Tack för skarpögda grannar!”

 1. Det var goda grabbar! Vilken lycka att de upptäckte liten kise! Våran matte upptäckte här på vår gata, för någon vecka sedan, att några hade gjort en ”grotta” av snö som skottats till en jättestor hög. Då, när hon var ute och spatserade, hade det blivit tögrader och det regnade. Och, vad kan hända då…? Lite kise, eller fågel eller annan krabat, skyddar sig för regnet går in i grottan som rasar av töväder och regn som tynger!!! Hugaligen detta kunde inte matte stå ut med skulle kunna hända, så därför sparkade hon i sönder grottan så ingen liten varelse blev instäng eller klämd *brrr* *ryserrrrr*. Tänk om alla hade funderat över sådana saker, och sådan som hände liten kise i artikeln, det hade nog sparat en massa lidande och olyckor undvikits för våra vänner… Buffar!

  1. Klokt tänkt utav din matte! Har läst om hemska olyckor där små barn krupit in i tunnlar i snöhögar och de rasat ihop över dem… Man ska även se upp med snökojor under takkanter där is eller snö kan komma att falla ned. Vintern är inte ofarlig! Även när katthem ställer ut kattkojor och kattskydd så får man tänka på att placera dem så de skyddas från snöras, smältvatten och plogbilar! NosPuss Wikki

 2. Det var goda grabbar! Vilken lycka att de upptäckte liten kise! Våran matte upptäckte här på vår gata, för någon vecka sedan, att några hade gjort en ”grotta” av snö som skottats till en jättestor hög. Då, när hon var ute och spatserade, hade det blivit tögrader och det regnade. Och, vad kan hända då…? Lite kise, eller fågel eller annan krabat, skyddar sig för regnet går in i grottan som rasar av töväder och regn som tynger!!! Hugaligen detta kunde inte matte stå ut med skulle kunna hända, så därför sparkade hon i sönder grottan så ingen liten varelse blev instäng eller klämd *brrr* *ryserrrrr*. Tänk om alla hade funderat över sådana saker, och sådan som hände liten kise i artikeln, det hade nog sparat en massa lidande och olyckor undvikits för våra vänner… Buffar!

  1. Klokt tänkt utav din matte! Har läst om hemska olyckor där små barn krupit in i tunnlar i snöhögar och de rasat ihop över dem… Man ska även se upp med snökojor under takkanter där is eller snö kan komma att falla ned. Vintern är inte ofarlig! Även när katthem ställer ut kattkojor och kattskydd så får man tänka på att placera dem så de skyddas från snöras, smältvatten och plogbilar! NosPuss Wikki

 3. Det var goda grabbar! Vilken lycka att de upptäckte liten kise! Våran matte upptäckte här på vår gata, för någon vecka sedan, att några hade gjort en ”grotta” av snö som skottats till en jättestor hög. Då, när hon var ute och spatserade, hade det blivit tögrader och det regnade. Och, vad kan hända då…? Lite kise, eller fågel eller annan krabat, skyddar sig för regnet går in i grottan som rasar av töväder och regn som tynger!!! Hugaligen detta kunde inte matte stå ut med skulle kunna hända, så därför sparkade hon i sönder grottan så ingen liten varelse blev instäng eller klämd *brrr* *ryserrrrr*. Tänk om alla hade funderat över sådana saker, och sådan som hände liten kise i artikeln, det hade nog sparat en massa lidande och olyckor undvikits för våra vänner… Buffar!

  1. Klokt tänkt utav din matte! Har läst om hemska olyckor där små barn krupit in i tunnlar i snöhögar och de rasat ihop över dem… Man ska även se upp med snökojor under takkanter där is eller snö kan komma att falla ned. Vintern är inte ofarlig! Även när katthem ställer ut kattkojor och kattskydd så får man tänka på att placera dem så de skyddas från snöras, smältvatten och plogbilar! NosPuss Wikki

 4. Det var goda grabbar! Vilken lycka att de upptäckte liten kise! Våran matte upptäckte här på vår gata, för någon vecka sedan, att några hade gjort en ”grotta” av snö som skottats till en jättestor hög. Då, när hon var ute och spatserade, hade det blivit tögrader och det regnade. Och, vad kan hända då…? Lite kise, eller fågel eller annan krabat, skyddar sig för regnet går in i grottan som rasar av töväder och regn som tynger!!! Hugaligen detta kunde inte matte stå ut med skulle kunna hända, så därför sparkade hon i sönder grottan så ingen liten varelse blev instäng eller klämd *brrr* *ryserrrrr*. Tänk om alla hade funderat över sådana saker, och sådan som hände liten kise i artikeln, det hade nog sparat en massa lidande och olyckor undvikits för våra vänner… Buffar!

  1. Klokt tänkt utav din matte! Har läst om hemska olyckor där små barn krupit in i tunnlar i snöhögar och de rasat ihop över dem… Man ska även se upp med snökojor under takkanter där is eller snö kan komma att falla ned. Vintern är inte ofarlig! Även när katthem ställer ut kattkojor och kattskydd så får man tänka på att placera dem så de skyddas från snöras, smältvatten och plogbilar! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *