Kattgåta: Hur många är det?

Nu ska vi träna logiskt tänkande… Kan ni hjälpa mig att lösa denna gåta:
How many are there?
In front of the kitten there’s one male cat,
behind the female cat there’s two male cats.
Behind male cat there’s one male cat and one female cat.
Behind the kitten is one female cat.
Now, what’s the lowest number of cats that are here?
dsc Jag har faktiskt inte kunnat avgöra om jag har hittat rätt svar – vad får ni det till?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Kattgåta: Hur många är det?”

  1. OJ, vad den var klurig! Det är så att morrhåren krullar sig!
    Men vi har ritat figurer i kattsanden och placerat leksaker fram och tillbaka, och gissar på fyra katter enligt en viss busbroderlig logik!
    Nu kommer vi inte kunna sova inatt för vi kommer bara fundera på det rätta svaret!

    1. Mjau, jag fick det till fem…. Men sedan sov jag på saken och då fick jag det till fyra! Hi hi det är nog rätt svar – men det var klurigt! Det gick åt att rita mycket i kattsanden! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *