Wikkis 2010 – en Kurrig Krönika! Del 2 – februari

Februari 2010 startade i alla fall lite lugnare, om man bortser från den tragiska händelsen att katten Mimmi blev örnmat. Lika sorgligt var det att läsa hur Maritha på Kompis hittade blodspår och kattpälsrester som visade att räven skaffat sig ett skrovmål på någon av de missar som var kvar ute i snön. Naturen är väldigt obeveklig för alla djur, tyvärr…

oscarkatt

Då var det skönare nyheter att få berätta om boken som kommit ut om katten Oscar och hans tjänstgöring på Steere House, ett äldre-boende för människor i livets slut – och hur Oscar gav dessa  en högst speciell sista tjänst genom att signalera för personal och anhöriga när livandarna var på väg att tryta… Oscar tjänstgör än idag troget.

brandslck

Och så tipsade jag om hur viktigt det är att ha en lätt åtkomlig brandsläckare på alla katthem (Ja och hemma hos alla katter egentligen!) och höjde en tass för att göra brandövningar! Tänk t ex på: Hur ska man snabbt utrymma alla katter? Var finns transportboxarna och är de helt ihopsatta?

Insamlingen till Kompis fortsatte och redan första veckan i februari var den uppe i 287 000 kr! Och så lärde jag känna lilla Peggy i New Orleans:
peggy1
Och Stora matte fick den första omgången antibiotika för kattbett (Totalt lyckades hon med det FYRA gånger under 2010…) och Nova fick åka på tandläkarbesök. Likaså höjde många katter en vässad klo och protesterade massivt när ärendet med katten Tila, som dödats av en lösspringande hund, avskrevs av polisen i Söderhamn då ”katten saknade värde”! Och vi fortsätter visa klorna för att kattens status i samhället ska höjas!
morris2
Då var det skönt att läsa om mirakelkatten Morris som räddats ur en hummertina, att få nominera någon till Kattguldet, läsa Sippos nyss utkomna underbara bok ”En katts betraktelser” och fira mattes födelsedag med mitt eget PresentKort! 112 blogginlägg blev det denna månad!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *