Men Nova då…

Nyårsaftonen började med att busiga Nova slickade i sig en massa tomatinkråm från en tomatklyfta som tappats på golvet, och när vi upptäckte sedan att färsk tomat faktiskt kan vara farligt för katters känsliga magar blev vi verkligt oroliga! Det borde vi ju ha haft koll på!imgb189
Nova fick fylla magen med färsk grädde och en massa mild mat för att mildra eventuell känning av tomatjoxet hon slickat i sig, och idag mår hon alldeles utmärkt, så det hände ju ingenting – men jag lovar att hon ska INTE få äta mer färsk tomat!

sardine1

Nu vet vi också – efter en hel del forskning i ämnet katter & tomater i går, att det finns katter som äter färsk tomat, och inte reagerar alls. Andra blir riktigt dåliga i magen. Däremot är tomat som kokats eller processats i t ex ketchup eller de mumsiga makrill i tomatsås helt ofarliga! Så vi kan fortsätta njuta av sardiner och makrill från burk, puh!

Nova förföljer dock husse och undrar om han inte kan ”tappa” fler godsaker…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Men Nova då…”

 1. Vad skönt att det gick bra. Hoppas att ni har en bra dag. Spännande att läsa krönikorna över året. Det har hänt så mycket både bra och dåligt.Men en av de saker som är bra tycker vi är att vi har visat att tillsammans kan vi ganska mycket Nosbuff

  1. Konstigt att MÄNNISKOR kan proppa i sig så mycket olika jox trots att det är FARLIGT för dem???! *blink* Ibland tror jag de säger att nåt är farligt bara för att de ska få ha det för sig själva???
   TassKram Wikki

 2. jaha e tomater farligt för oss? Inte för att vi äter sånt men det ser ganska gott ut….

  Idag rev vi ner en blå julgranskula….den gick sönder! matte blev jättehispig och rusade efter snabelmonstret….

  kan väl säga att våran julgran inte e så fin längre….fnissjam

  kram

  Indra o Bastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *