Se upp för örnar!

Vilken tur för katten Mozart att grannen passerade!

ozart
Tolvåriga bondkatten Mozart i Västanbäck var en fjäder från att bli örnmat i fredags och som tur var ingrep grannen och jagade bort örnen. Då hade den väldiga fågeln redan släpat Mozart en bra bit och försökt lyfta med honom. Vägen var full av pälstussar och släpspår.
moz1

Tidningen ST berättar att Mozart fick en klo i magen som gick djupt så det blev färd till veterinären. Och flera dagar därefter låg Mozart mest och tryckte inomhus, längst in under en säng…

En boende i området såg samma dag en annan katt bli attackerad av örnen, och en tredje katt saknas, stackars misse!

Burr för att bli örnföda… ”Det känns som en skräckfilm!” säger Mozarts matte.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Se upp för örnar!”

 1. Vi har mycket Glador här som nog kan ta mindre katter. De blir nog lätt desperata när det är så mycket snö tidigt. Ont om mat.

  Nosgos

  1. Mjau, häromkring tror jag inte att vi har några kattfarliga rovfåglar – men man ska se upp, det gör ont att bli hackad i svansen av skator också! TassKram Wikki

 2. Fy vad hemskt 🙁 Finns många rovfåglar hos mamma på landet. Tur att inget hänt någon kissemiss. Fast Dino, en höna blev tyvärr dödad en sommar. Av en ormvråk tror vi. Hemskt då just den hönan var som tamast 🙁

  De hade namn på alla höns och en kyckling som senare föddes i äggkläckningsmaskin fick döpas efter denna Dino. Hon tydde sig till vår schäfer som var skendräktig just då och därefter växte kycklingen upp till en hund (trodde hon iaf!) Precis som mammas förra katt gjorde 😉

  Djurvärlden är fantastisk! ”Mormors” hund Astor är min ”hundpappa”! I jul kommer vi att lägga upp massa bus-och mysbilder på oss två!

  1. Hi hi – det blir ju nästan som jag – jag växte upp med både hundmamma och kattmamma! Och fick två språk på kuppen! Jamiska och hundiska! *fniss* Ska titta över och kika på era mysbilder! NosPuss Wikki

 3. Åh nej men du galne galax, det var det förskräckligaste! Ja, de stackars örnarna lider väl förstås i den alltför hårda och bistra vinterkylan, men du gode skaparekatt, skydda alla kisar från detta öde!!! Lille Mozart hade tur att grannen var ute och spatserade! Nu får han se till att hålla sig inne resten av vintern! Han får föra varningen vidare till alla kisar i grannskapet, omedelbart! *ryyyyser* Tasskram…

  1. Mjau, jag tycker det är illa nog med närgångn skator ju…. Burr för större fågelskrällen! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *