Kattpåsen hjälper

Har ni märkt hur många gånger en misse som är lite hängig liksom vill hitta ett bo och krypa in i, få gömma sig lite? Nu har djursjukhuset Blå Stjärnan i Borås skapat en liten kattkokong, en mjuk påse helt enkelt, och gett till sina konvalescentkatter att krypa in och lägga sig i. Och resultatet är inte helt oväntat att de sjuka katternas tillfrisknande går avsevärt mycket snabbare när de får detta trygga gömställe!

pse
Radion berättar: Idén, som kommer från England, är enkel. Sjuka katter som vårdas på sjukhuset kan krypa in i den mjuka påsen av bomullstyg i sin bur, skärma av sig från omvärlden och ta det lugnt. Det ger resultat. Stress motverkar läkning av sår och lugna katter läker bättre. Hoppas att fler djursjukhus tar efter detta! Mjau!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Kattpåsen hjälper”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *