ID-märkningen är så Viktig!

Katten Pärson är beviset för hur viktig en ID-märkning – och att man ser till att hålla den uppdaterad med rätt uppgifter – kan vara!

parson
Plus att han också illustrerar lyckan att vara en katt som hamnar hos människor som har förstånd att hjälpa en kisse som kommit på drift!

Tidningen Östran berättar om hur 17-årige gentlemannakatten Pärson, som inte accepterat familjens flytt till nytt revir fullt ut, nu tack vare sin märkning och polisens goda arbete, kommit hem till sin familj igen efter sin andra sommar på rymmen!

När familjen flyttade i maj 2009 försvann Pärson i juli, och hittades först i oktober, sittande på trappan till det hus han bott i under 16 år. En dryg mil hade han vandrat. Och i juli i år var det dags igen. Pärson bestämde sig för att gå ”hem”. Och i samband med den första stora snöstormen hade han fått nog av utelivet och krafsade på fönstret hos en djurvän som släppte in honom. Då var han inte särskilt långt från sitt gamla hem igen…

Håll dig hemma nu, Pärson! *blink*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “ID-märkningen är så Viktig!”

  1. Åh snygga Pärson! Stanna hemma nu! Vi fattar : ) Du vill hem till ditt hem! Vad smarta katter är!

    Wikki vi läser men matte har lite mycket just nu så vi får ingen hjälp med kommentarer! Vi vill bara påminna om utmaningen att skänka en slant från en julklapp som kan avstås! Vi har samlat några slantar och alla bäckar små nu när det är så kallt!

    NosPuss Sven och Signe

    P.S. Glöm inte mata fåglarna! Vi älskar sitta och titta på när matte har gjort det : )

    1. Mjau, tänk att ha den inre radar som leder dem rätt! Hos oss har också ett antal julklappar omförhandlats till bidrag från repsektive sidor till katthemmets bössa – och alla är lika nöjda för det. Tur att man har kloka vänner! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *