Agria har utsett hjältekatten!

baloo

Nu har han krönts! Årets HjälteDjur blev fina katten Baloo från Sparsör, som vid två tillfällen hjälpte sin familj att rädda huset – först vid en begynnande eldsvåda och sedan vid en hotande vattenskada!

Agria ger Baloos husse 25 000 kr som denne sedan får besluta om vilket katthem han vill skänka summan till! Och de lyckliga mottagarna är föreningen Samvetet med katthem i Uppsala!

Borås Tidningar berättar om hur Baloos jamande uppmärksammade husse Peter Holmstedt på båda incidenterna. Prissumman kommer att delas ut nu på söndag under Stockholm Horse Show – men Baloo stannar hemma… Han ska vakta huset!

Samvetspatrull kokade kittelen full,
det kom tre vandringskatter på vägen.
Den förste den var halt,
den andra den var lytt
den tredje hade magen full av ungar. 

ajessejames

Den här dikten på ”Byssan lull”-tema finns på Samvetets hemsida och illustrerar rättt träffsäkert hittekatt-situationen. På Uppsalas katthem bor idag 18 katter och ytterligare ett stort antal katter i jourhem.

Något luggslitna men snälla Jesse James är en av de många och föreningens ekonomi är ansträngd – så jag hoppas den uppmärksamhet Baloos vinst skapar gör att fler skänker en slant till Samvetet för att fortsätta det värdefulla arbete för katter som de utför!

mick1

Katten Mick här och jag viftar med tassen och säger som alltid:

Stöd Ditt Lokala Katthem!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Agria har utsett hjältekatten!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *