Julklappsutmaningen!

anitree2

Igår kväll satt jag länge och grät så att stora rörda tårar trillade på nosen. Det var av stolthet! Jag blir så STOLT över alla varmhjärtade generösa underbara kattvänner jag har! Och det gäller ALLA – alla ni som bjuder på mina auktioner, alla ni som ger regelbundna små donationer till en massa olika katthem, alla ni som tar hand om hittekatter eller jobbar i olika kattorganisationer och hjälper så  många hemlösa missar – åh ni underbara goda givande själar! Tack för att ni finns…

Och så fick jag ju denna lilla kloka kommentar avSven och Signe genom deras matte:

”Idag har vi donerat julklappar. Matte har nämligen kommit överens med några vänner att istället för att köpa presenter så skänker alla en slant dit de vill, vi gör det så klart till olika katthem. Kring jul brukar vi förutom våra Göteborgsställen även skramla till lite andra katthem som finns runt om i landet. Vore det inte härligt om några fler kunde avstå i alla fall EN julklapp till ett katthem? Som du säger: Alla små donationer kan rädda någon liten misse! Det börjar bli kallt också… Kanske en utmaning!”

Inte bara KANSKE – jag tar gärna den här utmaningen med mig i hjärtat och funderar… ”Kan jag ge en katt ett LIV i samband med julklappsinköpen, istället för att bara bygga på någon annan persons redan rikliga samling av prylar?!!!”

Visst finns det somliga vänner som verkligen förtjänar en julgåva – och de kommer att få det… Men om var och en av de runtom oss som handlar julklappar i väldiga mängder, ibland redan månader innan jul, lade en slant i vår katthjälpsbössa på katthemmet istället (Eller satte in direkt på deras konto!) – tänk vilken julgåva det skulle bli?!

tavelwikki1

…och hälsa gärna från ”tomten Wikki” också?!!!

STORA JULKATTSPRISET ”Röda Granen” som blinkar högst upp lämnas härmed till katterna Sven och Signe för den goda osjälviska utmaningen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Julklappsutmaningen!”

 1. Det kommer så många kloka idéer från dig, Wikki. Och från dina bloggkompisar också förstås. Vi ska genast se till att mamma sprider det här bland sina 2-beningar.

  Nosgos i snöstormen!

 2. Mycket bra ide´från Sven o Signe och Matte Hoppas att extra många läser din blogg nu och tänker efter.
  Vad skall vi med en massa
  Julklappar till när det finns dom som bättre behöver och visst kan alla åtminstone avstå en om man nu måste prassla med en massa papper på Julafton.
  Kramisar
  Nalle

 3. Mjau! Självklart antar vi å matte utmaningen! Nu ska både två och fyrbeningar tänka så nosar och näsor rynkas!

  Du e bäst Wikki! Vi blir så glada når vi läser din blogg, du å dina mattar gör våra liv så glada

  Stora TassKramar

  Indra och Bastian

  1. Tack snälla Indra och Bastian! Ni skämmer bort mig med en massa snälla ord! Jag är bara en liten katt! Och den här finemangsiga idén är ju Svens och Signes och deras godhjärtade mattes! ? NosPuss Wikki

 4. Vi hoppas iiiinnerligt att många många får ”röda granen”, ja alltså att de önskar sig donationer eller katthjälpsgåvor i julklapp. Så gjorde matte och vi förra året ochdet ska fi sannerligen fortsätta med. Heja Sven, Signe och deras matte, och dig givetvis Wikki!!! Nospuss

  1. Mjau, jag tycker att ALLA som gett en katthjälpsjulklapp – eller kommer att göra det, ska sätta röda granen på sin sida! Det är ni värda! *spinner* TassKram Wikki

 5. Vilken finfin idé från Sven o Signe !
  Om man nu både vill ge julklappar o stödja ett katthem så kan man ju köpa kalendrar som stödjer katthem.
  Då slår man ju så att säga 2 flugor i en smäll 🙂
  Undrar om katthemmet här hemma ger ut någon kalender i år ?
  Vi får väl gå o kika nu när dom ska ha loppis på söndag 🙂

 6. Wikki matte blir rörd till tårar! Hon har haft så mycket på jobbet nu så vi har inte hunnit läsa din blogg! Bättring matte : )

  Så glada för alla positiva kommentarer med! Vi har även köpt kalendrar och julkort med missar på i år! Massor julkort!

  Vi följer upp bloggen senare idag : )

  Så kul Wikki! NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, men det var ju en så bra idé! Och jag tycker verkligen ni ska vara stolta över er matte! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *