Varför stjälpa istället för hjälpa?

I lyxiga villakvarter i Torshälla går en liten kattkoloni på ett tiotal vuxna och minst lika många små kattungar – men omgivningen gör ”ingenting” för att hjälpa dem… Tydligen har de sitt ursprung i att någon flyttat ifrån sina katter för ett par år sedan! Och ingen har brytt sig om dem heller – ”Ingenting” innefattar alltså att medvetet pricka och köra på små kattungar ute på gatan, att inhägna trädgårdarna så att inga katter kommer in där, och att hota (!) och frysa ut dem som nu försöker mata in och hjälpa till att fånga katterna. Det är inte katthjälp utan krig…

En dam har försökt hjälpa katterna med mat och social kontakt, så att det ska gå att fånga och få bort åtminstone ungarna innan vintern, men har anmälts till Länsstyrelsen – vad hjälper det? Några ungar är kanske bara 6 veckor gamla… Små, ynkliga och lite undernärda sitter de där och försöker få närhet och tigga mat från folk som bara sparkar åt dem, vill inte se dem ens!

Vad jag inte förstår är hur korttänkta folk i ett grannskap kan vara – om de gått ihop och fångat in, kastrerat och adopterat ut katterna när de bara var ett fåtal, så hade dagens problem inte existerat???! Och det hade kostat småpengar??

Sara på Livbojen skriver: ”Fan, hur skall man nu kunna ha en skön helg när de små pluttarna springer där och fryser och letar efter mat, det är olidligt!!!”

*** Två ungar är infångade akut då de inte såg ut att må bra och tas nu om hand i ett jourhem.

*** Livbojen söker också fler i Eskilstuna-Torshälla med omnejd som kan ställa upp och vara jourhem!!!

gucci
Och kattungen Gucci är till exempel en av alla kattungar hos Livbojen som söker nya egna hem, läs mer om dem här!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Varför stjälpa istället för hjälpa?”

 1. Men detta är ju fasansfullt!!! Är det här villakarteret i Torshälla ett ”gated community” bildat av sadister eller? Att man inte bryr sig är förkastligt men att som du skriver Wikki ”medvetet pricka och köra på små kattungar ute på gatan, att inhägna trädgårdarna så att inga katter kommer in där, och att hota (!) och frysa ut dem som nu försöker mata in och hjälpa till att fånga katterna” (?????!!!!), det är sadism på högsta nivå!!! Ja, dessa människor är inga man önskar något gott, förrän de blir ”omvända” och handlar på ett RIKTIGT humanistiskt sätt. Nu får vi innerligt hoppas att, de fina och fantastiska människorna på Livbojen kan rädda och hjälpa dessa underbara små kisar i detta ”satanistiska” villakvarter! Jamars vad det gör ont i sjääälen av att det ska behöva vara så här… Tasskramar

  1. Mjau, man undrar ju hur folk kan ”blunda” för små kattungar i nöd? *morr* Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa men behöver säkert andras hjälp . den som vill?!!! NosPuss Wikki

 2. Jag och husse tror att det har mycket att göra med okunskap och kattens låga status. Innan husse blev med katt, så såg han många katter som trampade runt i snön på vintrarna, men gjorde inget åt det. För det första visste han inte ens om att det fanns katthem och för det andra ”så är det säkert någon som äger den…” Om folk kunde ge hundan i att låta sina katter ströva fritt, så skulle man kanske reagera annorlunda om man såg en katt trampa runt mitt i natten.

  1. Mjau det där med okunskap kan man ju inte klandra folk för direkt heller – men man kan hjälpa folk att FÅ KUNSKAP… Det är ju mitt heltidsjobb känns det som emellanåt, att vara kattambassadör. Men du kan ju vara dessto stoltare över husse nu, när han vet så mycket mer, och dessutom hjälper till på många sätt! *blink* TassKram Wikki

 3. Hej Wikki. matte och Sara jobbar på som tusan.. tyvärr så verkar de små inte må så bra.. Matte och Sara måste få in pengar så att de små kan behandlas… Två av tre infångade kattungar är nu helt tama och små spinnmaskiner! Matte har fått äran att bestämma namnen och då kurrade jag i örat på henne så alla kattungar infångade från stepford-kolonin kommer döpas efter kryddor!
  Noss puss Siri

  1. Mjau, härligt Siri! Jag ska hjälpa till och lägga ut saker till salu på bloggen som kan ge ett bidrag! NosPuss Wikki

 4. Fruktansvärt hur egoistiska och fruktansvärda människor kan vara.
  Hur kan man behandla levande varelser som ingenting ont gjort på det viset…
  nästan så att jag vill ta bilen från Uppsala till Torshälla och skälla på dessa människor..
  USCH för dem!!

  1. Mjau, man önskar att det hjälpte! Då skulle jag följa med och skälla jag också, jag kan ju tala hundiska…
   Men vad vi KAN göra är att sprida information och lära människor vad de KAN göra också. Och hur lätt det är, bara man sätter igång! TassKram Wikki

 5. En del är verkligen inte kloka! Och det vi tänker för övrigt lämpar sig inte att skriva. Nosbuff

  1. Mjau men jag har just fått veta att det är tre ungar infångade nu, alltid något! *spinner*
   TassKram Wikki

 6. Hur kan människor vara så hatiska? Det blir bara ett större problem när de beter sig så där omoget!

  Tack för att du tipsade om min tävling förresten 🙂

  1. Mjau – hade de hjälpts åt från början med ett positivt synsätt, så hade de – och kattstackarna – inte haft ett problem nu! TassKram Wikki

 7. Wikki? Kommer du ihåg halsbandet jag försökte sälja på Majornaloppisen? Jag har inte försökt sälja det igen, så nu undrar jag om du kanske vill auktionera ut det till dessa katter? Porto till ev. vinnare bjussar jag självklart på. Är det av intresse så ska jag fixa ett bättre kort på det. *kram*

  1. Mjau, vad snällt av dig, vännen! Så klart vi kan hjälpas åt med en liten halsbandsauktion också! Mailar du en eller ett par bilder? *spinner*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *