LoppisKattFynd!

De här tre charmiga katterna följde med Stora matte hem från loppiset på bygdegården Jädersgården igår:
imgb123
Jag vet inte om de är några dyrbarheter, men de är så mysigt personliga – lite slitna, den högra har fått ena framtassen ditlimmad, och den vänstra har lite fläckar – men tänk om någon tycker om dem ändå?
imgb124
Om det är någon som känner till varifrån de kan komma, så får ni gärna berätta! *spinner* Tror ni att någon vill bjuda på dem om jag auktionerar ut dem – alla tre i ett paket – till förmån för ”mitt” katthem i Örebro? Ändrat! Jag har just packat 2 lådor med andra saker som Örebro katthem ska få och de här tre loppismissarna auktioneras nu ut till förmån förTorshälla-kattungarna istället! Går att bjuda på till slutet av veckan!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “LoppisKattFynd!”

 1. Åh vilka vackra. Dom påminner mig om min mormor, som inte längre finns. Hon samlade mycket på just den här typen av konst-katter och tyvärr har jag bara ett fåtal av hennes samling.

  Malin

  1. Under den högra står det ”24 ITAY” men ingen av de andra har något ingraverat eller stämplat. Fast jag tycker om dem ändå. Tyvärr är det svårt att återge den lilla glaskattens djupa turkosblåa nyans också – den ser olika ut i olika ljus. Jag tror inte att någon av dem är särsklit exklusiv, men de har ju som sagt charm! TassKram Wikki

 2. Ååh, så tjusiga! Riktigt ”fräckigfräsiga” som matte brukar säga! Den höga ser nästan ut som en uggla (huvudet) *fniss*, kattuggla…eh, hrm. Ja, varför inte prova att auktionera ut dem, det var väl ett bra förslag från dig Wikki. Det vimlar ju av kattälskare och katthemstödjare bland besökarna på din blogg. Fast kanske din Stora matte blivit för förälskade i dem …? Nospuss

  1. Mjau, jag tror att Stora matte har katter omkring sig så att hon klarar sig ändå! Hon delar säkert med sig… NosPuss Wikki

 3. Wikki vi bjuder 150 kr för den högra turkos/bruna katten! Hoppas det inte är ett skambud : ) Till vår lillmatte som tog sina första steg idag!

  Nos Puss Sven och Signe

  1. Hurra hurra hurra för Selmas allra första steg!!!! *svansdans* Mjau visst är den turkosa/bruna katten härlig, lite retrostil?! Jag tar det som ett första bud på kissen, och har ingen annan bjudit över innan veckans slut, så är den din, nej förlåt Selmas!!!
   NosPuss Wikki

 4. Mjaa Wikki! Min matte samlar på allt sånt där och så blev hon ju såå bekymrad över de stackars små kissarna i Torshälla så hon och jag kom överens om att vi skulle knäcka den stora spargrisen….å så bjuder vi 1000kr för allihop!

  Stor nosbuff och skogistjatter
  från Indra (å matte förståss)

  1. Jag är stum, tårögd och djupt rörd! Och de här missarna behöver verkligen hjälpen – tack för ett beudransvärt bud! Auktionen är öppen till fredag kväll – jag ska redovisa budgivningen till dess naturligtvis… Men jag är helt överväldigad. =^:^= TassKram Wikki

 5. Jag tycker att det var jättecharmiga! Mamma tror att det första och sista katten är designade av italienaren Aldo Londi! Han tillverkade ofta katter i keramik, ibland med märkning och ibland utan. Första katten finns nästan identisk på nätet fast blå. 🙂

  Glaskatten är troligtvis från Bergdala Sweden. Så vinnaren fick fina designkatter till sin samling 🙂

  1. Oj det var inte dåligt! Då gjorde Stora matte troligen fynd när hon köpte dem på loppis då?!!! Kul att veta och vad ni kan om samlingskatter?!! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *