Hur hjälper vi de här stallkattungarna?

kattunge1
De här fem kattungarna har inte särskilt bra boendemiljö, rapporterar Tessa via Hittekatter. De har varit sex stycken från början, en röd också. Allesammans fanns vid ett stall, men kattmamman flyttade ungarna och övergav den sjätte, som då togs om hand av en tjej i stallet, hon har flaskmatat den sedan förra lördagen och det har gått bra.

I fredags lånade Tessa en fälla och ställde dit med mat men inte ”gillrad” utan kattmamman behöver matas in lite försiktigt i den. Bara mamman fångas så kan det gå att ta fatt ungarna, de har inte hunnit bli för stora att handfånga än. Idag var Tessa och tittade till ungarna och lämnade mer mat, då hittade hon den grå ungen nedfallen från loftet där kattungarna är. Ögonen var igenklibbade och den verkade slö, men samma person som tagit hand om den röda kattungen var där och tog hand även om den grå, som nu har piggnat till.

imcovered

Jag tänker tassa ihop en slant till kattfamiljen och de små kattungarnas veterinärvård, vilken troligen kommer att behövas framöver – den som vill vara med och bidra kan maila till mig så ska ni få kontonumret till Wikkis hjälpkassa!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Hur hjälper vi de här stallkattungarna?”

  1. Hej!

    Tessa här, som är den som försöker att ta hand om kattfamiljen. Tusen Tack för era bidrag, vi är tacksamma för varenda krona! Kattfamiljen som blivit stödmatad, ska nu avmaskas och i början av nästa vecka fångas in. Mamma katt ska steriliseras på torsdag. Jag vet tyvärr inte så mycket om kattungarnas hälsotillstånd för tillfället, då jag inte kommit dem riktigt nära, – men jag uppdaterar vad som händer med kattfamiljen, i tråden som länkas i texten.

    Det värmer i hjärtat att det finns så gilvmilda och engagerade kattvänner i vårt avlånga land. – Tack, ni är guld värda! / Tessa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *