Att bygga vinterbon i god tid

Snart kommer den hårda vintern och redan nu börjar det vara tufft för katterna ute. Hittekatter.iFokus har helt klokt puttat upp en användbar tråd om hur man kan bygga fina isolerade bolådor åt katter som behöver skydd och kryp-in. Vill du ha kreativa handfasta tips, så kika här!
kattkojorny
Det finns också en riktigt bra bygginstruktion på den här sidan för frigolitlåda som kan användas många gånger. Resultatet blir så här:
friggo
Sedan ska man inte få panik om man inte får tag i frigolitlådor eller frigolitskivor – en vanlig kartong omslagen av byggplast och bottnad med halm, stående på några brädor, är i alla fall bättre än INGET bo alls! Smäll ihop ett provisorium och få ut snabbt istället, och fixa ett bättre bygge därefter!!! Det kan rädda livet på en hemlösa kisse…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Att bygga vinterbon i god tid”

  1. Vilket jättebra tips! Vi funderade faktiskt på hur vi ska göra, vi är ju fortfarande osäkra på om vi har en hemlösing i våra trakter. Matte säger att hon har en jättebra låda på jobbet så den får hon ta hem så kan vi fixa ett krypin, ifall om att.. Nosbuff

    1. Mjau båda de här trådarna är jättebra och verkligen konstruktiva tips! Och det kan betyda livsviktig skillnad för en misse ute att ha ett torrt och skyddat krypin. En katt kan klara hög kyla, bara den är torr. Inget att sträva efter förståss, misse vill säkert helst av allt in i värmen. Men om det är skygga svårfångade katter, då kan ett bo betyda räddning i alla fall. NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *