Grattis Djurskyddet Eskilstuna?

ritaochsunna
Nedläggningshotade katthemmet som Djurskyddet har i Eskilstuna är nu i alla fall räddat för åtminstone ett år framåt, berättar tidningen Eskilstuna-Kuriren i en artikel idag. Det handlar om ett kommunalt bidrag på cirka 200 000 kronor, som utlovats av kommunalrådet Jimmy Jansson, för att ta katthemmet igenom den akuta situationen. Men det är en hel del utredningsarbete kvar innan detta klubbats igenom, bland annat ska nu utredas vilken nämnd som ska hantera kostnaden, det lutar åt miljö- och räddning, och lär inte ingå i den normala nämndbudgeten.

keya

Men jag vet inte hur man ska tolka följande mening i tidningsartikeln: ”På försommaren slog organisationen larm om risken för bankrutt och en räddningsaktion iscensattes med halvdant resultat.” och Jimmy Jansson understryker att dock får det aldrig bli en helt kommunal verksamhet utan även i fortsättningen drift genom ideella krafter och diskussionen för kommande år får föras i konstruktiv anda.

filippa

”Vi är väldigt tacksamma för att kommunen tar det ansvar vi hoppats på. Nu får vi tid att försöka hitta stabila lösningar framöver, bidrag och donationer måste öka.” citerar tidningen Djurskyddets ordförande Christer Luthman.
missan
Så vad tänker ni hitta på, Djurskyddet, för att få bort etiketten ”halvdant”-engagemang? Ge järnet nu! Vi hemlösa katter behöver er efter år 2011 också!!!
lady

Katterna på bilderna är, uppifrån:
– Rita och Sunna, 6 månaders busfrön
– Keya, siames med särskilda behov
– Filippa, kattmamma vars ungar flyttat
– Missan, som behöver pälsskötande ägare
– Lady, som dumpades i en transportkorg vid vägkanten
Alla dessa skönheter finns hos Djurskyddet just nu för adoption!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Grattis Djurskyddet Eskilstuna?”

  1. Djurskydd i alla dess former borde vara en statlig eller kommunal angelägenhet. Hundar verkar vara mer prioriterade i budgeten, men att hemlösa katter finns är en problematik som sopas under mattan av politiker och som överlåts till enskilda och ideella organisationer att lösa. Men oavsett vem som finansierar verksamheten är det viktigt att ha balans i ekonomin och en långsiktighet i det man gör. Var kommer intäkterna ifrån? Vad kan vi göra för att sänka kostnaderna utan att tumma på kvaliteten? Svåra, men viktiga frågor när man drar igång en förening för att hjälpa utsatta djur.

    Hoppas att styrelsen i E-tuna nu sitter ned och funderar på vad som kan göras för att långsiktigt kunna hjälpa hemlösingarna. Helst då med ett stöd som sträcker sig långt fram i tiden (önskedröm antagligen) från kommunen. Precis som hos banken blir det lättare att få ett stöd om man har en genomtänkt och långsiktig verksamhetsplan med en detaljerad redovisning av den finansiella situationen.

    LYCKA TILL!

    1. Mjau, jag hoppas ju för allt vad tassarna håller att katthemmets ansvariga tar ett fast grepp om ekonomin och gör en plan för framtiden. Katthemmet behövs ju verkligen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *