Stackars lilla Nellie…

Allt gick på tok…

_716

Högdräktig men alldeles för mager och alldeles för liten för att få ungar egentligen, katten Nellie hos Livbojen…

Så började förlossningen i jourhemmet ikväll, och det gick på tok… Nellie fick panik av födselsmärtan och högg vilt omkring sig… Husse fick ett bett i foten och den först född lilla missen fick tyvärr ett otäckt bett i huvudet som blödde ordentligt…

__large154

Nellie menade inget ont mot sin unge – hon var helt enkelt skräckslagen och oerhört plågad, hennes späda kropp absolut inte byggd för att föda! Hon ville ju bara få bort det som smärtade så fruktansvärt!

Om ungen kommer att klara sig är osäkert – den har inte kunnat få någon mat från Nellie, som sedan födde ytterligare två ungar. Då fick Stora matte rycka in och hjälpa till och ha skydd på händerna och ta ungarna, medan Nellie skrek fruktansvärt och bet hysteriskt omkring sig.
__large155
Stora matte tröstade, torkade ungar, fixade bort fosterhinnor och navelsträngar och blev också biten – men med assistans av Sara och Nellies matte och husse gick det att klara de andra två ungarna. Och bara förlossningen var över, så kunde Nellie både tvätta och spinna för sina ungar. De hade lite pyssel att hitta spenar, men sedan var hon lugn mamma fullt ut och de fick åtminstone råmjölken som nyfödda så väl behöver!

Den skadade ungen har fått mjölkersättning och vilar på en varm vetekudde, efter koll med veterinären kan vi inte annat än vaka genom natten och se om den klarar sig. Jag ber SkaparKatten vaka likaså – över kattmamma, alla små kattbebisar och bitna människor…   =^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Stackars lilla Nellie…”

 1. Stackars liten Nellie.
  Vad grym värden ändå är.
  Hoppas att bebben klarar sig skall hålla alla Tummar o Tassar vi kan här i Klakebäck.
  Nalle

 2. Stackars liten. Både mamma och kattungar. Vi får vara tacksamma att lilla Nellie var i jourhem och inte ute. Vi hoppas att allt går bra. Nosbuff

  1. Mjau, det är sant. Nellie ska nu bo hos Sara på Livbojen tills ungarna är adoptionsklara. Sedan ska hon få flytta tillbaka efter kastrering till sitt jourhem och det blir hennes riktiga hem! Hon ska aldrig mer behöva föda och ha ont! ^^TassKram Wikki

 3. Aj aj aj! Stackars alla inblandade! Vilken början på livet för det lilla förstföda underverket :-(. Vi ansluter oss i dina böner till Skaparkatten, Wikki, och skickar våra starkaste och positivaste tankar dem alla och hoppas, hoppas, och tror att det reder sig!

  Nosbuffar

  1. Men nu får vi inrikta oss på att göra det så bra som möjligt för Nellie och hennes återstående ungar! *kurr*TassKram Wikki

 4. Mattes älsklings Nellie och ”bebisarna”.
  Vi kommer snart och pussar på er, vi saknar
  er så mycket!!!

  PUSS PUSS från Matte och Husse

  Meduza och hundarna

  1. Nellie är jätteduktig och sköter sina ungar så bra nu – men sällskapssjuk också och längtar efter gos! ?
   Hälsa på ofta!!! ??? TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *