Kan du äta med pinnar?


Det här är ett klurigt sätt att få en glupsk katt att äta lite långsammare – men det kräver också en matte med snabbt handlag och en delikat matbit – då skulle jag nog kunna tänka mig att prova!!!! *fniss*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Kan du äta med pinnar?”

 1. Handlar ju inte om att de katterna skall äta långsammare, det handlar ju om att de är så deformerade av aveln så de inte kan äta själva.

  Min stormatte hjälpta rädda djuren i Gbg för några år sen, där kom det in en avelshonkatt av rasen du har på film. Den kunde inte äta själv utan fick matas med träpincett och få vätska med pipettflaska.

  En prisbelönt avelshona som lämnat många FINA(deformerade) ungar efter sig som i sin tur användes i renrasaveln för rasen.

  En katt som inte kan äta för egen maskin och överleva utan matning är en katt som lider för människans fåfänga att leka gud.

  1. Usch, det låter hemskt! Det är ju inte ett värdigt kattliv. Hon var väl ”färdiganvänd och kasserad” sedan då eftersom katthemmet fick henne?

   Tyvärr ser man inte bakom kulisserna med en del avelsidioter, där de inte skyr några medel för att få de där priserna… ”felaktiga kattungar” avlivas osv. Det är lika illa med raser som inte kan föda utan kejsarsnitt, på något sätt känns det mesta fel där individerna inte kan klara sig naturligt. Men t o m jag skulle ju fara väldigt illa om jag inte hade hjälp att sköta min päls, som är en del av mitt perserarv…

   Nu vat jag ju att katterna på den här filmen kan äta alldeles utmärkt, t o m apportera och bära saker i munnen mm, så deras ”äta med pinnar” handlar mer om träning och lek än att vara av nöden. Vilket är skönt att känna till.

   Men generellt att manipulera fram saker i aveln som ger katten lidande är fel, tycker också jag.

   NosPuss Wikki

 2. kom inte min kommentar in i går?

  Var jag som skrev om rädda djuren i Gbg.
  Kan tillägga att den katten avlivades av humanitära skäl då den inte kunde livnära sig själv pga hur illa aveln hade skapat henne.
  Hur det är med hennes avkommor är inget som rädd djuren vet, men det kan inte vara mindre plågsamt för kattungarna när mamman till dem var så vanskapt att hon inte kunde äta för egen maskin.

  1. Mjau, man kan ju undra hur de stackars ungarna ens kunnat dia, något som varje sunt uppfödd kattunge ska ha en chans till?! Inte heller fattar jag hur kallsinnig en uppfödare kan vara som kan ”kassera” en uttjänad avelskatt, som ändå gett dem prispengar och berömmelse?!
   Nej katter ska ha kärlek och det ska vara för hela livet, annars kan man skaffa en porslinskatt?!

   NosPuss Wikki

  1. Mjau, som jag sade i blogginlägget igår, jag har haft ganska fullt upp med annat – mina människor kräver ganska mycket tillsyn och ska motioneras också, du vet… Ibland har man tassarna fulla.
   Och så var det ju det där eländet med att klippa mig som tog ganska mycket tid i anspråk – du ska inte tro att de fick göra det utan en hel del bearbetning! *fniss*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *