Vettigt att hålla katt uppochned?

Ibland vet jag inte riktigt vad jag ska tänka… ska man göra så här?
forstoppning1
Om en katt har förstoppning eller gaser i magen, så ger den här birma-uppfödaren rådet att hålla missen med rumpan i vädret, cirka 10 sekunder åt gången i några omgångar. Katten kanske inte alltid uppskattar proceduren, men… ibland är de enklaste tricksen de bästa?

Att rusa till veterinären och få piller, när allt som behövs är att få luft att pysa ut… mjau, jag vet ju att höjd akter* på en människa faktiskt innebär att tarmarna sträcker ut sig och gasbubblor lättare kan ta sig ut den naturliga vägen… det kanske fungerar på en katt också?

gas

* = En människa, som ställer sig på alla fyra och ser till att ändalykten är högsta punkt, alternativt ligger ned och har en stapel kuddar under magens nedre del, kan slappna av med magen och ”puff” så släpper gaserna… Ett gammalt beprövat mormorsmors-knep för små barn, faktiskt.

Men mjau, hur ofta fiser en katt? inte mycket, så vitt jag vet! Och med rätt sorts kattmat så ska man slippa sådana här problem! *fniss*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Vettigt att hålla katt uppochned?”

 1. Jag vet inte om det är rätt knep att få ut gaserna på en katt men jag måste (tyvärr Indy) säga att katter fiser! Speciellt söta Indy som fått sina analsäckar bortopererad.

  URSÄKTA Indy, mattes ögonsten och hjärtegull!!!

  1. Mjau, då kanske det är skillnad… Sådana där säckar kan vara dumma, jag hoppas allt under svansen fungerar fint utan dem?
   NosPuss Wikki

 2. Hihi, nog ser det aningen bak och fram ut:) Då slumpen knaprat för mycket ost brukar han pysa ut en del som vi knappt står ut med.. Undrar om jag borde hålla honom upp och ner och hoppas på en rap istället:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, jag antar att det är olika för olika katter… vissa är fis-fria och vissa… *fniss*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *