Tänk att han var kastad i soporna en gång…

slumpen1
Den här ljuvliga bilden på oemotståndliga Slumpen har jag lånat från matte Vimsans blogg. Kan ni fatta att den här snygga kattpojken i början av augusti förra året dygnsgammal slängdes i en soptunna inknuten i en plastkasse med sina fyra syskon? Som tur var råkade rätt personer passera den dagen, och även om de fyra syskonen inte klarade sig, så kämpade Slumpen sig till livet…
sopis6

Så här såg han ut, och kanske var det den intensiva aptiten på moders-mjölks-välling som gjorde att han klarade sig…

Slumpen har ”feber-päls” på bilden, ett feno-men som orsakats av vistel-sen i soporna. Den har idag vuxit ut till en elegant bred tabby-teckning, och Slumpen hör så klart hemma för alltid i hundflocken på gården hos Vimsan.

Men fortfarande kan ingen av oss fatta hur någon kunde kasta bort en så fin katt…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Tänk att han var kastad i soporna en gång…”

 1. VACKER! Signe spinner lite extra : ) Vi skall titta in på bloggen med!

  Så mycket intressant att läsa Wikki! Vi var borta igår och bjöd matte och lillmatte på en mus! Mums in i badrumsmattan! Hon blev så glad!

  Inatt hittade matte Signe gåendes över lillmattes mage på väg under mattes täcke : ) Men lillmatte sov så gott! Signe fick sova på andra sidan nära sin matte!

  Katthem kompis : ) Vi svansdansar bara! Så roligt!

  TassKram Sven och Signe

  1. Mjau, Vimsan har en riktgit spännande och rolig blogg där det alltid händer spännande saker – ofta både tokiga och speciella! Vi gillar henne så klart jättemycket för att hon räddade Slumpen och gav honom ett hem!
   TassKram Wikki
   PS Vad duktiga ni är som lär upp lillmatte i musfångst!

 2. nämen Slumpen då..hur kan nån vilja kasta dig i soporna? du som är så fin!
  feberpäls har jag aldrig hört talas om,men nu har jag lärt mig ett nytt ord i tassen iallfall.
  slumpen ta hand om dig!
  /tass murre och pip

  1. Mjau, det är när små kattungar kan födas med alldeles urblekt päls på kroppen och mörka tassar, öron och svans. Det kan bero på chock eller sjukdom hos kattmamman eller kattungen. När kattungen sedan växer ur kattungepälsen så får den sin rätta färg.
   NosPuss Wikki

 3. Man kan verkligen inte förstå hur någon kunde bete sig så illa mot Slumpen och hans syskon. Han har växt upp till en riktigt stilig kattherre. Att han skulle få så underbara färger visste man ju inte när man såg bilderna med honom som kattunge.

 4. Visst var det tur trots allt att det var rätt personer som kom den dagen! Och vad vi är glada för att underbara Slumpen har det så bra! Skönt med solkenshistorier!Funderar lite på om Slumpen tror att han är hund ibland?Nosbuff

 5. Nej, hur skulle man kunna förstå…:-(! Men den lille söte krabbaten Slumpen hade tur som klarade sig. Stackar stackars sykonen…
  Tasskram

  1. Mjau, Slumpens matte gjorde allt hon kunde för att rädda dem, men de hade hunnit fara för illa där i den blöta plastkassen i soptunnan… *suck* Skönt att i alla fall en av fem klarade sig, och blev en stor tjusig kille!
   TassKram Wikki

  1. Definitivt myskatt… Skulle tro att han känner sig som Top Dog i sitt hem dessutom!
   NosPuss Wikki

 6. Nu är den lilla spokissen färdig med sin toaträning med:) De som kastade honom skulle bara veta vilken go liten kille han är idag!
  Måste ju få säga att hade jag inte haft en massa stöd av dej och din blogg skulle det kanske inte ha gått så bra:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Kan du inte vara snäll och berätta lite sammanhängande hur Slumpens toaträning gick till steg för steg och hur det nu fungerar?! Tänk vad duktig han är!

   Mjau, jag tror nog att du klarat att rädda Slumpen ändå! Det var bara meningen! Min insats var verkligen blygsam!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *