Populäraste kattnamnen enligt Agria

På Agrias hemsida presenteras listor på de populäraste kattnamnen, dels bland raskatter, dels bland huskatter. Och lustigt nog så är kattnamnen Tiger och Simba representerade på båda ställena. Namnet Morris är också en höjdare! (Konstigt nog är namnet Wikki inte med på någon av listorna, men Nova är på 9de plats på raskatter. Är du en raskatt, Nova?!)

Huskattlistan:

nisseb

1. Maja
2. Nisse  – – – >>>>>>>>
3. Smulan
4. Tiger
5. Sigge
6. Findus
7. Simba
8. Selma
9. Lisa
10. Missan

Raskattlistan:
1. Gizmo
2. Ramses
3. Ceasar
4. Simba
5. Morris
6. Leo
7. Tiger
8. Ozzy
9. Nova
10. Alfons

Går man in mer i detalj på några olika raser, så skiljer det sig dock mer: Vanligaste siamesnamnen är Ramses, Morris, Mimmi, Tindra och Alice. Vanligaste ococatnamnen är Ozzy, Leo, Cleo, Elsa och Elvis. Vanligaste devon rexnamnen är Sigge, Morris, Selma, Siri och Hobbe.

+ + + Men det bästa konstaterandet på Agrias statistiklista är i alla fall följande: ”Allt fler kattägare väljer att försäkra sina djur, ett tecken på att katternas status håller på att öka.” Det spinner vi för!!!

– – – Däremot håller jag inte riktigt med Agrias representant att katter traditionellt döps till kattnamn med S i, bara för att katter lystrar bättre till ljudet S. Faktum är att i andra länder, där man inte av tradition lockar på katter med ”kss kss kss” utan katter är vana att lystra till t ex ”kitty kitty kitty” så är även där bokstaven S överrepresenterad i namn. Det råkar bara vara en av de vanligaste bokstäverna!

Tack Puma och Sixten för inläggstipset!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Populäraste kattnamnen enligt Agria”

 1. Ingen hemma här är med… =(
  Indigo Blue, Julian, Madicken o Atos (Bustoffer).
  Fast det gör inget. Lite roligt att vara udda! =)

 2. Oj vad många namn. Men inget på den listan som vi kan tänka oss till en lillebror. De fina namn men väldigt vanliga och vi katter är ju ovanliga allesammans 🙂

  Ja vill definitivt jama att S inte alls är så viktigt i namnet! Ja lystrar på mitt namn som ju är utan S. Matte provade nyss att säga kss kss till mig och jag lyfte inte ens på huvudet. När hon sa Nea så vände ja på huvudet och kurrade till svar precis som jag brukar. Så det där med S är helt klart överskattat!!

  Nospuss

  1. Ja, det anser jag också – S har bara hamnat där statistiskt av en slump, typ för att det är två stycken i orden misse och kisse! Nu för tiden tycker jag det verkar vara lika noga med vad katten ska heta, som när första barnet skall döpas!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, och jag tror inte Slumpen bryr sig om ifall han har ett S med i sitt namn eller inte! =^:^=
   TassKram Wikki

  1. Zimba med Z var ju häftigt. Man kan ju inte få in så många Z i Wikipedia så jag fick ståta med W istället! *spinner*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *