Otäckt kryp nr 2

bild__large
Trots bara en liten stund ute, så kom Landet-katten Mjurre in med årets fästing nr 2, rapporterar Stora matte. Man trodde ju att den vinter som varit skulle ha tagit kål på så många som möjligt, men så är tydligen inte fallet. *djup suck*

Det blir att duscha sig i bästa Frontline-parfymen när man ska till Landet nästa gång!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Otäckt kryp nr 2”

 1. Matte har redan hittat 3 fästingar på Sixten här. Det är sådana där små ynkliga ena som är så svåra att ta bort för man får inget grepp om dem. Jag själv får inga fästingar för min päls är så tät, förra året hade jag bara en och den satt på den tunn håriga delen av örat. Sixten blev förr duschad i nacken med frontline spot, men sen utvecklade han konstiga symptom av det så nu vågar inte Matte göra det så hon plockar fästingar istället.

  1. Mjau, man får se upp med fästing-preparaten, det är inte alla katter som tål dem…
   Dessutom kan en katt ha fästingmedel som gör att fästingarna inte biter sig fast på själva katten, men de otäckingarna kan likafullt följa med in i pälsen och flytta sig över på matte eller husse… *suck*
   NosPuss Wikki

 2. Usch, vi ryser ända från huvudknoppen ner till svanstippen! Tur att vi inte har några ännu…snön ligger i drivor fortfarande!

 3. Usch en sån otäcking! Hörde de att snön har skyddat de där fästingarna från att frysa ihjäl.

  I bland tror ja att de där hemskingarna överlever allt!

  Matte har ett favorit ställe vid en å som hon älskar att vandra vid om somrarna. När hon kommer hem brukar hon vara alldeles översållad med otäckingar och får gå rakt in i duschen.

  1. Mjusch! Både för fästingar och dusch! Huga hur ska denna sommar bli i så fall… Vi får putsa pälsarna noga efter att ha varit ute!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *