Tassa dina egna påskägg del 3

Alla kreativa katter som nu följt min påsk-ägg-skola är förmodligen i full fart med att göra snygga skapelser till glädje för sina människor och medkatter!

Här är några exempel på hur bra ett hem-kattat ägg kan bli:porpegg
Du hittar beskrivningen på katten Porpus ägg här. Mycket snyggt tassjobbat! Den som vill kan klistra små bitar tidningspapper. Men ta en tidning ur papperskorgen!

paskagg2

Husse blir ledsen om du tar den där tidningen med moderna vapen som han har som läsning på toa! Och även om matte inte uppskattar de där papperen som det står ”Räkning” på så får man inte riva dem i bitar och dekorera ägg med heller. Det finns några tunna fluffiga saker som kallas silkespapper, dem kan jag rekommendera!

kittenhue

Men en varning! Ihoprullade kulor av silkespapper är superkul att jaga och leka med – men vissa av dem blöter upp sig efter ett tag i munnen och lämnar färgfläckar både på dig och golv eller tapeter… Det bör man undvika – en lurig typ som kallas hyresvärd kan få fnatt av sådant. Bara så att ni vet!

Så kommer vi till det viktigaste när det gäller Katt-Ägg-Design: TassAvTrycket!

theeasterbasketcarsmall1

Varje katt med självaktning sätter ett eget TassAvTryck på sitt Ägg!

Du kan blanda den rätta färgnyansen du vill ha på ett kaffefat, tänk bara på att göra prov-avtryck först genom att sätta tassen i färgen och gå omkring lite så du ser vilket tasspår som blir bäst!

Men undvik helst att gå på den där nystrukna duken som är på finbordet, såvida inte matte BETT OM ATT FÅ DEKORATION där. Människor är lite känsliga ibland om var de vill ha snygga tassavtryck!tassborder

Detta var lektion 3. Nu ska jag leka lite med husse och lektion 4 kommer i morgon!                                                        PåskMysKurr Nova

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Tassa dina egna påskägg del 3”

 1. Åh tack Wikki för din braiga skola! Nu vet ja precis va ja skall göra med äggen i kylen!

  Nosbuff och glad påsk!

  1. Mjau, det är Nova som varit duktig och haft ägg-skola! Jag håller mig till att jama om hemlösa katter och sådant!
   PåskNosPuss Wikki

 2. Tack Nova!

  Nu har vi, och våra två ’kompisar’ som bor här tillfälligt (jag, Sullivan, gillar dem men inte de andra) fixat jättefina dukar till våra mattar. De kan vara jättebra för Ella & Mini att ta med till Sanfranskrisko när de flyttar med sin familj i sommar, så de kommer ihåg hur kul det var med påsk i Sverige. Där måste man visst leta efter någon Easter Bunny har jag hört. Undrar om han är för stor för Mini att fånga????

  Imorgon ska vi kolla vad du tipsara om som man kan göra för att glädja vår 2-bening!

  Svansdansar för dig och Wikki
  Chanda, Sullivan, Pumba, Ella & Mini

  1. Nova blev plötsligt lite blyg över allt beröm! (Kom fram bakom husse nu, Nova, du är värd beröm för du har ju skrivit jättefint, plus att det gav mig lite ledigt!)
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *