Tassa dina egna påskägg del 2

easter_cat_

Dekoration av äggen:

När de väl svalnat, ska dina påskägg dekoreras. Det betyder att man ska förse dem med målning i fina färger, gärna glitter och band och pynt, så det ser vackert ut.

Varning! Om dina människor är med och dekorerar, så håll ett vakande öga på deras förehavanden… Risken är stor att du själv blir pyntad!

Börja med att göra i ordning en plats där du kan sköta pyntandet, t ex längst in under skrivbordet, eller bakom fåtöljen i vardagsrummet. Bär dit det du behöver: Band, lim, glitter, pappersbitar, pälsbollar… Matte har en jättebra ask med glitterfärgpennor, men jag rekommenderar att man i så fall inte biter av

glitterpennap

dem på mitten som Wikki just gjort med en av dem för att få ut färgen! (Spotta ut glittret där borta på mattan, storasyrran, så blir det i alla fall snyggt??!) Det sitter en liten plopp i ena änden som man ska dra av!
eastereggdecorating
De här äggen är som du ser inte riktigt färdiga – det ska dit  lite mer pälstussar och tassavtryck…

dscb4

Jag har också sparat en rejäl Wikki-päls-tuss och ska tova ihop den till ett alldeles eget mjukt och mysigt påskägg, som matte och husse ska få, med ett vackert sidenband runtom!

Om du inte har så mycket saker att göra påskägg utav, så kommer ett tips från bohemkatten: Stjälp ut halva vattenskålen i toalådan, knåda en smidig deg av kattlådesanden och vattnet och forma till lagom stora ägg! Riv ned en blomkruka och klös av lämpliga blad/blombitar till dekor!

Som sagt, endast din fantasi sätter gränser! Detta var lektion 2. Nu ska jag äta lite mat och lektion 3 kommer senare i kväll!

PåskMysKurr Nova

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tassa dina egna påskägg del 2”

  1. Du har en toppenblogg, vilken värme, vilket engagemang! Vill särskilt tacka för änglakatterna och ontrys sista färd. Så underbart trösterikt!

  2. Vilken påskstämmning det var här med pysseltips och allt. Bäst man passar sig så matte inte får för sig nåt när hon ser kissen med kanin(har) öron.

    Mjau på er dvs Glad Påsk!

    1. Mjau man får passa sig för vad hussar och mattar hittar på efter att de har druckit för mycket påskmust!!! *fniss*
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *