Sura kommentarer till kattbajsdebatten

Här är vad vi katter ska kriga mot om vi ska göra moteld till påhoppen:

sandluktb

Postat av Fredrik79 30 den 19 mar 2010 kl 08:08: ”Äntligen!! Så det väntats på detta. Jobbigt för kattägarna att få börja ta ansvar för sina djur och inte bara släppa ut dom så det blir andras problem. Förhoppningsvis betyder detta att folk drar sig för att skaffa detta meningslösa husdjur.”

Postat av Mittens0 den 18 mar 2010 kl 23:29: ”Katter är ohyra, och ska behandlas därefter.”

Postat av Tom From Gbg 42 den 18 mar 2010 kl 09:43: ”Äntligen !!! Detta har vi hundägare och hus/radhus ägare väntat på länge, de finns katter som skiter på andras tomter och de är så djäkla äckligt, de skiter även i sandlådor där barn leker, skulle en hund skita på ett sådant ställe, vilket liv de skulle bli, jag hoppas denna kattbajslag träder i kraft direkt !!! Äntligen !!!”

Man kan bara konstatera:

Alla älskar inte djur och alla älskar inte katter. Lyckligtvis är folket ovan uppenbarligen saligt omedvetna om den fruktansvärda miljönedsmutsning som är mångfalt farligare för våra barn och oss själva än en liten kattskit i naturen. Men köra bil och åka flyg, det ska alla.

abcpcatpoop

Självklart ska alla djurägare – inte bara katters – ta ansvar för sina djur! Det bestrider jag inte. Men angående djurs avföring: Om alla hundägare som säger sig vara SÅÅÅÅÅÅÅ duktiga också tog upp kisset efter sina hundar också, (inte bara nr 2 som passar i påse) då kan vi börja diskutera ”hålla rent”!

Sen skulle ni bara se hur mycket ohälsosammare det är allt det där som fåglarna gör, men som inte heller syns och märks så mycket. *suck*

Nej nu får det vara nog med skitprat för idag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Sura kommentarer till kattbajsdebatten”

 1. Wikki, vi är så förbannade över denna debatt! Så mycket skit prat! Tänk på all hundbajs som matte och lillmatte snubblar över! Vi bara undrar!!!??? Grrrr…

  Det beslutet (om det nu skulle gå genom) är så urbota korkat MEN! DET ÄR SÅ ENKELT ATT FATTA ETT SÅ DUMT BESLUT! Då finns det ju en lag och svart eller vitt.

  ÅH! Vad skall vi göra?

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, Signe och Sven, vad ska man göra? Särskilt saklig blir ju inte debatten om man sedan tittar på hur folk reagerar. När det faktiskt finns mycket FARLIGARE smuts och miljöavfall än lite djurbajs -det senare som ändå försvinner naturligt i naturen med tiden! Vart tror de t ex att allt hundkiss tar vägen? I städerna måste massor av lyktstolpar bytas ut årligen för att hundarnas pinkande på dem fräter upp nedtill så de blir farliga och faller omkull! Ja det är faktiskt sant!
   *suckar* Wikki

 2. Förstår inte dessa människor, en sån lag skulle inte funka. Ska man vara riktigt elak så kan man ju säga så att Hundägarna tar ju oftast inte upp efter sina djur så varför ska vi göra det. Katter gräver ju iallafall ner sitt så det inte syns och man slipper trampa i det äckliga. Nu när vintern varit här så är det som om hundägarna tror att skiten försvinner i snön, ligger överallt och som du sa så är det gullt överallt också. Nä, denna lag är en bunt m dumheter, finns viktigare saker att sätta lagar på.

  1. Mjau, det gör det verkligen – man kan ju bara titta på lagbristerna t ex när det gäller Länsstyrelsernas oförmåga att hantera vanvårds- och djurplågerifall. En djurpolis skulle behövas, specialutbildas och ges mandat att handla INTE för att eliminera djuren UTAN för att i alla sammanhang RÄDDA dem och vara deras hjälp… Å vad mycket man skulle önska att det kunde finnas…?
   NosPuss Wikki

 3. Ja, du Wikki, det där du skrev om ”konstruktionsfel” på hos en hel del männniskor i ett inlägg för en tid sedan…, det stämmer bra in på de yttranden ovan *morrrr frääääs*! Matte och vi blir återigen väldigt upprörda och ledsna över hur människors brist på empati, insikt och förståelse kan skapa tragedi och elände för de som minst ”förtjänar” det. Även om man inte älskar katter(hur kan man låta bli???) så finns det ett ord som lyder ”RESPEKTERA”. Detta är också ett ord som vi upplever att man allt för ofta glömmer bort i djurskyddslagstiftningen! Kanske är man för hög på sin hybris för att förstå och tänka på detta när man ska utforma lagarna…

  Matte tillägger lite så här sidan om att hon gärna skulle ta ett snack med de som skickat insändarna och informerat om besvären av hundägares nonchalans inför t.ex. andras egendom, om du förstår vad vi menar, kiss kiss kiss över allt när som helst och på andras egendom och när man ber dem att inte låta hunden kissa på brevlådan blir man kallad kärring m.m.(????)! Av vuxen människa! Men matte gav tillbaka, lita på det…hi hi.

  Tasskram från oss

  1. Mjau det konstiga är ju att alla parter verkar ha fokuserat på fenomenet ”Bajskorvar” och allt annat äckel som sprids, det glömmer man – och jämför man hur mycket kiss en stor jycke skvalar ut mot en liten kisse, så tja vartåt lutar då skulden för kladdet på gräsmattan!? *suckar*
   TassKram Wikki

 4. Intressant att utge sig för att var djurvän om man bara gillar en sort! Beslut som fattas måste ju vara rimliga för annars går det ju inte att efterleva. Nosbuff

 5. Hur kan man kalla NÅGOT djur för meningslöst?? Fy sjutton vilka människor det finns. Jag antar att de aldrig ens haft lyckan att gosa med en katt eller haft sällskap av en.Bara att konstatera att det är SYND om folk som inte fått den möjligheten. Om jag så ska SKURA efter Slumpen kommer jag alltid att älska den lilla rackaren och antar att då han en dag hamnar hos änglakatterna kommer jag oavsett lag att skaffa en ny katt. Hundrana plockar jag efter och om jag måste skulle jag göra det efter Slumpen också.. men varför gnäller ingen över att hundar lyfter på benet mot andras grindstolpar och brevlådor? Jag tror tyvärr att dessa människor inte fattar grejen med at ha en katt som familjemedlem..
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, sådana där gnällpaddor kväker om mycket men har sällan något substantiellt att säga. *suck*
   Tur att vi katt-älskade finns!
   NosPuss Wikki

 6. Kom just på en annan sak…. Folk brukar tycka att det är kanon att katterna tar mössen så de inte får in dem i huset! I Uppsala fanns ett område som invaderades av små råttor och möss och man uppmanade folk att skaffa katt! Bajset fick de på köpet men musproblemen försvann med ”jägarna”
  Med andra ord.. det är bara att välja- möss eller kattkiss mm
  Undrar om uppmaning om att katten ska få gå ut och jaga kommer om ett par år:) Man får liksom ta det goda med det onda osv.
  Kram Jam o Spinn

  1. Allt går upp och ner – man får hoppas att katters status i alla fall går stadigt uppåt uppåt uppåt!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *