Så här kan du göra en egen ”ticker”

Det finns massor av olika sorters räknare, mätare eller tickers att plocka in på sin blogg från olika håll på nätet. Tickers som anger hur stor babyn i mattes mage är, och hur många dagar det är kvar till den föds hittar man på många kattbloggar… Räknare som räknar ned tills sommarlovet börjar, möter hur länge man bott i sitt nya hem, och många fler.8u4vp1

Min födelsedagsticker hittade jag på Pitapata, och så här gjorde jag för att få in den i min sidokolumn:

catx1

Jag klickade in på kattbilden ovan, och valde storlek på själva bakgrunden, så att bredden skulle passa in på sidokolumnen till min blogg. Till Metrokolumnen passar storleken ”Mini Ticker” lagom. När man klickat in på sitt val av bakgrund, så finns det flera uppslag med olika ”banderoller” att välja på:

moonlight
ribbonpink1
Det är bara att anpassa till vad det nu är man ska mäta! Därefter går man till val av ”pet”, och även där kan du klicka i katter i massor av olika stil:
playSmå lekfulla, ståtliga röda  longhairorange eller  persianwhite?

Så kommer nästa del av utformningen, vad du vill ”beräkna” – man kan räkna tid FRÅN något, TILL något eller helt enkelt ange en årligt återkommande händelse.

info

På just PitaPatas tickers går det tyvärr inte att ändra texten för år, månad, dag till svenska, men det kan jag överleva… Här kan du i alla fall skriva in det du vill ange, och högst upp anger du utgångsdatum som det ska räknas till eller från.

frdig
Nu får du en förhandsbild av din ticker, och det går givetvis att backa och ändra på den. Men är du nöjd, så hittar du rutan med hmtl-kod för din ticker lite längre ned:

kod

Markera och kopiera din kod, öppna inställningsfönstret i din blogg och välj var du vill placera den… I en Metroblogg går man till ”Inställningar”-fliken, väljer ”Sidokolumn” och ”Lägg till HTML” längst ned. Klicka i rutan vid HTML och klistra in din html-text.

OBS! Ta bort den lilla snutten text som är:

 bord1
för den gillar inte Metros kolumn att ta med. (Tickern fungerar ändå.)

Klicka på OK och sedan ”Spara sidokolumn” så ska allt vara klart! Eftersom programinställningarna i olika bloggar skiljer en del, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med resten av jobbet om du har en annan bloggportal! Lycka till med din ticker!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Så här kan du göra en egen ”ticker””

  1. Det finns så mycket kul att tassa in på bloggen – man får se upp så att det inte blir för grötigt bara!
   NosPuss Wikki

 1. Så kul, nu har jag gjort en liten rosa, blommig remsa eftersom Sickan fyller hela 16 år 8 april i år.

  Hon kan behöva firas för alla år hon gett oss.

  Pius

 2. Du hittar så roliga saker, Wikki! Jätteskoj tips. Vi ska nog göra några mindre också, som passar i sidokolumnen. Din blev himla fin, men vad annat att vänta med en sådan katt som förlaga? Kurr och burr.

 3. Yes! ”Älskar dig” =P Har funderat hela dagen och letat och frågat på olika ställen hur jag ska få in min remsa, men har inte fått fram något vettigt förens nu! Tack så jätte mycket, verkligen älskar ditt inlägg! Ska banne mig länka, ifall att jag skulle behöva hjälp igen 😉

 4. Vilken tur att jag nu hade länka detta inlägg, för hittade en jätterolig grej som man kunde ha på bloggen med djur och sådant och satt och funderade på hur jag skulle göra, och så kikade jag in här, och där hade jag svaret =)

  Kanske vore något för dig? Hittade dock ingen katt tror jag. http://abowman.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *