Berlins schnellste Miezekatze

Apropå katter i bilar, så tipsar kommenterande Marie mig om Berlins och kanske Tysklands snabbaste katt:

katze

Med tassen i bandage efter en brännskada från den heta motorn har katten trots allt klarat sig förunderligt bra, efter att ha suttit fast under huven på 24-årige Axels Volkswagen Golf – under en resa på 54 km mellan Marzahn och Königs Wusterhausen, i upp till 160 km/tim!!!

rdda

Ett ljudligt jamande fick föraren att upptäcka sin ofrivilliga passagerare. Räddningstjänsten fick hjälpa till med att bland annat lossa motorskyddet och framhjulet för att få fram den brunvita katten.

Jag hoppas den fick hjälp att tvätta bort oljan från munnen också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Berlins schnellste Miezekatze”

  1. Men vilken hastighet att åka i, alldeles oskyddad? Vad rädd kissen ska ha varit!
   TassKram Wikki

 1. Vad roligt att du skrev ett blogginlägg om händelsen!

  Mina kusiner hade tidigare en katt som hette Mazda. Mazda hades färdats i just motorhuven till en Mazda. Då ingen visste vem den stackars liftaren var kom hon till min kusiner. Kattens svans hade dock (troligtvis) tilldragit sig någon skada så Mazda hade något dålig balans men levde ett prima kattliv ändå.

  1. Mjau man kan ju klara sig utan svans också, så det går nog bra. Kul att få höra om Mazda som trots allt fick det bra. Om man tänker på hur farligt det var där under motorhuven! *ryser*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *