En kattkraft under motorhuven!

kissen_i_motorn

Volvon hade extra klös under huven, skriver Aftonbladet, när mekanikern Milad Mohammadian på Nybergs Bil lyfte på huven till den blå V70:n flög något svart iväg och gömde sig! Det visade sig vara en uppskrämd kattunge, som Milad kunde fånga in och ta in på det mindre oljiga utrymmet i kontoret.
kattunge
Först fick kattungen vara i en kartong, men sedan uppgraderades den till en bur med kattlåda. Den stora frågan är hur den hamnat under motorhuven. ”Det enda möjliga vi kan komma på är att han klättrat in underifrån. Att det har varit kallt ute och sedan har han lagt sig där för att värma sig när motorn varit varm.” säger mekanikerteamet.

rddad

Här kan ni höra intervjun om kattungens äventyr i spilloljehörnan och se fler bilder. Bilägaren från Habo äger ingen katt och vet inte hur den lilla kattungen kan ha hamnat i motorn. Det är mycket troligt att den kommer från samma område. Om ingen ägare dyker upp skall killarna be Djurens Vänner om hjälp. En sådan här sötnos blir nog adopterad i ett huj, gissar jag! (Å vad skönt att få skriva om något positivt i kväll!)

Känner du igen katten? Kontakta i så fall Nybergs bil på
telefonnummer: 036-30 46 00.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “En kattkraft under motorhuven!”

 1. Men du milde Skaparkatt, vilket drama! Men denne lille måste ju vara en av de sötaste man skådat :-)! Ja, en och annan kommer säkerligen att höra av sig och vilja adoptera, om inte det finns en matte eller husse redan förstås. Tasskram.

  1. Å dessa stooooooora ögon: Var har jag hamnat? Var kommer alla fotografer ifrån? Oj oj?
   NosPuss Wikki

 2. Detta stod det om i Mattes tidning idag faktiskt på inrikes sidan. Vilken resa den katten måste fått.
  Nu ska vi tyvärr ge dig lite tråkiga nyheter också,(förlåt) när Matte lyssnade på radion idag på Rix fm så pratde de om att regeringen tagit beslut om att skjuta 100 000 förvildade katter och de som hölll i radioprogrammet lät ju som om de höll med. Usch, vad tänker regeringen, de motarbetar ju allt som katthem och andra kattorganisationer står för. Alla katter har rätt att få en chans i livet.

  1. Hm det var konstigt – det där kattskjutandet var ju på tapeten i somras när Eskil Erlandson drog upp det och mötte massiv opinion då. Jag försökte hitta någon ”lyssna repris” på RixFM för att höra, men utan att lyckas. Kollade ett sök på KATT på alla regeringens motioner, men fick inget napp…? Måste forska vidare!
   TassKram Wikki

  1. Hi hi tack Marie, den bil-kissen ska jag absolut ta mig en titt på! Tack för tipset!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, vilken tur att missen trillade fram inne på verkstaden i alla fall, och inte försvann ut i staden! Hoppas den hittar hem!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *