Tragiken bakom Söderhamnskattungarna

Nu har historien bakom de två frusna kattungar som hittades i Söderhamn börjat få sin förklaring, enligt HelaHälsingland. Jag är arg så att hela pälsen står rakt ut!

Katterna blev igenkända och upphittaren kunde kontakta ägaren. ”Det är min 17-åriga dotter som äger katterna, och det var hon som hade ordnat med avlivningen.” förklarade 17-åringens mamma. Skälet var allergi och en jägare anlitades. Denne uppgav per sms att katterna hade avlivats med nackskott. Sedan fick familjen veta att katterna hade hittats i snön. ”Hon fick otroligt dåligt samvete och kände sig medskyldig.” säger mamman.

Redan här är det FEEEEEEEEEEEEEL så att det skriker om det!!! Om någon är ansvarig för att ordna sådana här saker, så är det väl trots allt denna 17-årings föräldrar??? Och först försöker man väl ordna NYA hem till katterna!! Därnäst säger tidningen att det är en UNG JÄGARE. Som inte klarat att skjuta de söta kattungarna… Nästa dunderfel! En totalt olämplig person anlitad –  hade han vapenlicens månne ens?! Han i sin tur kontaktade en annan jägare som inte kan namnges, och någonstans dessemellan hamnade kattkrakarna i snön och kylan. Och nu först tänker mamman ta sitt ansvar och polisanmäla den unge jägaren!?? Absurt. Det låter som ”bara babbel” och undanflykter – hon borde polisanmäla sig själv!!! Medskyldig, det anser jag denna mamma vara i första hand – som förälder ansvarar man till 100% för sina barns handlingar… och i synnerhet i ett sådant här läge ska man väl INTE lassa skulden på sitt barn???! Fräääääääs!

Anna-Karin Häggblom som hittade kattungarna tänker i alla fall låta dem få stanna hos sig. Åtminstone någon som tänker rätt!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Tragiken bakom Söderhamnskattungarna”

 1. Heja Anna-Karin. Wikki även om vi tycker att det är gräsligt att läsa så tycker vi det är BRA att du skriver om sådana fasor.

  Det här är det dummaste vi har läst, en förälder som är helt urbota korkad och oansvarig. Vad kom ungarna ifrån? HAR DESSA MÄNNISKOR KATT??? Vad sägs om att lägga ut dessa till försäljning? Fråga vänner, bekanta, skriva lappar?

  Tänk att känslokall puckon får äga djur! Hur som helst! Vi ryser och gråter.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Jag ryser också. Sen vässar jag klorna! Ge mig en KattOmbudsMan! Bättre KattLagar – och Högre KattStatus! De där två finmissorna var väl ändå värda att få leva!!!
   NosPuss Wikki

 2. Ibland undrar man ju om vissa människor föddes utan hjärnor och empati. Katter är levande varelser precis som den här mammans dotter, inget man bara skjuter för att bli av med. Tänk om människorna skulle skjuta alla de inte ville ha. Nej fy för såna, men bra att du skriver om det. tasskram/ Puma & Sixten

  1. Men jag önskar att jag kunde ha sluppit skriva såna trista grejor… jag vill skriva goda nyheter helst ju…
   TassKram Wikki

 3. Ja men…!!! Det är ju så man blir…@*#@@@**#… Man vill ju vomera av avsky och ångest! Men vilken sagolik tur att de två små ”stötte på” Anna-Karin Häggblom. Hurra för henne och hennes likar :-D!

  Tassomfamning =^:^=

 4. Det är så märkligt, att det alltid är någon annans fel, gärna någon mystisk kompis till en kompis som inte kan namnges, när något sådant händer. Eller rättare sagt: blir avslöjat. För hur många stackars katter råkar ut för detta men hittas inte? *ryser*

 5. Jag blir så förbannad så jag finner inte ord, finns det ingen empati, sunt förnuft hos folk längre…………………………LEVANDE VARMA VARELSER meed känslor, rädsla, undran, tur att de hittades.
  Fattar inte hur man kan göra detta utan att ha ett uns känslor.FY F-N

  1. Nu har missarna det bra i alla fall – men det är inte de ansvariga personernas förtjänst… Tur att rätt person ibland passerar en nödställd katt!
   TassKram Wikki

 6. Jag vidhåller vid att jag skäms å Helsingarnas vägnar! ”Kattastrof”
  Tur det finns männiksor med kopplingar mellan hjärta o hjärna som hos denna ängel AnnaKarin!
  Ja varför är Sverige ett U-land vad det gäller djurhållning?!? KattOmbudsman och/eller kattpolis behövs verkligen!!
  I detta fall också uppfostran av föräldrarna!!

  1. Vi skulle nog ha lite avb Schweiz infört hos oss! Där finns det t o m djuradvokater!
   NosPuss Wikki

 7. Usch vad hemskt!
  Varför måste folk tro att man ska avliva oönskade djur? Ta dem till ett djurhem och hoppas de blir önskade och får sig ett hem.
  Hemskt gjort av ”jägaren” att säga att katterna är avlivade när de inte är det. Är det så mycket bättre att frysa ihjäl?
  Usch usch usch…

  1. Mjau, och varför har folk så himla svårt att stå för vad de har gjort? Alla skyller på alla och ingen tar ansvar – mjusch…
   *suckar* Wikki

 8. Jaha så lösningen då man skaffat sig djur är att skjuta dem?! Hur i helsike tänker folk? Sen när blev katter en slit och slängvara som inte har en enda känsla i kroppen:( Nu blev vi så ledsna att morrhåren sloknade:( Tur att hon hittade dem och tog dem till sig!
  Kram Jam o Spinn

 9. Kommentar till MAOLs inlägg: Katthemmen är inte en service för omplacering av katter som har ett hem. Katthemmen är till för de katter som är HEMLÖSA. Hur tänker man om man först tar till sig en katt och när man sedan tröttnar anser att andra ska ta hand om den? Katthemmen i Sverige drivs av frivilliga krafter och har oerhört ont om pengar. Vi är definitivt inte till för att lösa problem för trångsynta/korkade djurägare. Nej, tröttnar du på din katt/blir allergisk/flyttar utomlands så är det din f*ade skyldighet att se till att din katt får ett nytt och bra hem. Du kan inte lassa över dina problem till andra.

  Och se till att du kastrerar din katt. Det är det enda sättet att dämpa tillflödet av katter som av olika skäl inte är önskade. Ska vi på sikt kunna öka kattens status i samhället måste vi KASTRERA och ID-MÄRKA dem.

  1. Hoppas bara att du inte riktar dessa hårda ord mot MAOL, som är en bra kattmatte, utan att du mer menar de oansvariga människor som tror de löser problemen bara med att kasta ut en katt och tro att katthemmen sedan kommer att trolla fram ett nytt hem! Alla vi som jobbar i hittekattsvängen vet ju att det är ett allmänt missförstånd att katthemmen tar emot ALLA katter, det är ju tyvärr omöjligt… Vi har ju inte ens plats nog att rädda alla de verkligt HEMlösa! Det är därför jag ofta skriver om sådana här problem så folk förstår att de ansvarar för SIN kisse. Och *suck* det är mycket arbete kvar!
   NosPuss Wikki

 10. Det var en kommentar till MAOLs inlägg, men absolut inte riktat mot MAOL. Precis som du skriver,Wikki, så tror allt för många att vi i hittekattssvängen har obegränsat med utrymme och pengar. Det finns några riktigt bra inlägg i frågan på http://www.hittekatter.ifokus.se. (Som jag vet att du tassar in på och både fräser och spinner i lämpliga doser.)

  1. Åh tack och lov att du tycker att jag fräser och spiner lagom… jag är rädd att jag tar i så att jag knäcker morrhåren ibland?!
   Mjau, vi måste nog jobba med tydlig sådan deklaration av katthem – vissa tar förvisso in somliga omplaceringar, men då är det som regel djupa kriser bakom, inte bara lata obetänksamma människor…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *