Skulle man kunna bli katt i regeringen?

Jag beundrade Sybil, numera salig musjägare på andra sidan regnbågsbron, som fick flytta in och jobba just med musfångst på 10 Downing Street i London… Här är vackra Sybil i sin glans dagar:
sybil
Tänk om man kunde skaffa sig ett liknande jobb? Finns det möss i regeringskansliet månntro? Eller Kungliga Slottet? HovKatt!??

Om ni undrar varför jag letar efter ett sånt jobb, så är det mest för att jag hoppas att i så fall samtidigt hitta en lämplig kandidat till jobbet som KattOmbudsMan som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Som alternativ idé har jag funderat på att om varje kattälskare i detta land, varje katthemspersonal och varje katträddande entustiast tog och skrev ett brev/mail till fem-tio olika personer i förtroendevald ställning – d v s politker eller liknande – med ansvar för kommunala frågor, kanske i synnerhet beslutsfattande sådana (Kan vara taktiskt inför kommande val!) och gärna om det är någon man redan känner till som ”kattpositiv”, och så frågar man dem när och hur de tänker hjälpa till att lösa kattfrågor genom att tillsätta en KattOmbudsMan!!!?

Hur skulle förresten ett sådant brev kunna se ut? Kan ni hjälpa mig med förslag? Vad ska en KattOmbudsMan göra? Vilka frågor ska prioriteras? Hur kan en ”KaO” representera oss katter och vara vår röst hos styrande organ i samhället? Åh det har var komplicerat!

livet1

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Skulle man kunna bli katt i regeringen?”

  1. Ja, det är ju ett bra förslag, att skriva brev/maila politiker/förtroendevald. Varför inte gå på kommunfullmäktiges möten/sammanträden, som är öppet för kommuninvånarna, när lämplig nämnd sammanträder för att påkalla uppmärksamhet i ämnet? Fungerar ju lite olika i olika kommuner…

    Sen undrar jag, Wikki, känner du till ”Djurens Jurister” (www.djurensjurister.se)? Det var nytt för oss (och matte ;-)) fram till för idag. Ska läsa på lite mer om dem tänkte vi. Tasskram på dig Wikki =^:^=

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *