När en katt är älskad

katt_b9

…då är ingen möda onödig… Mattes 73-åriga mormor har en härlig svart-vit kattpojke som heter Tass. Törs jag säga att Tass är ”lite” bortskämd?

Alla årets dagar då Tass matte är hemma och det är över nollgradigt i utetemperatur, står alltid fönstret till ett rum öppet, så att Tass kan komma och gå precis som han vill. Dygnet runt.
_b104
Skulle han råka ta med en levande mus in som proviant, så oroar sig matte inte speciellt – den kniper han förr eller senare!
_b105
Och nu när det är kallt kan ju inte fönstret stå öppet på samma sätt. Det ligger dessutom på husets väldigt översnöade baksida. Men…. Tass snälla matte ordnar det med elegant skottning: Genom meterhöga drivor har hon nämligen skottat en bred och tassvänlig katt-autobahn RUNT HELA HUSET så att Tass ska kunna gå till sin fönsteringång från vilket håll han vill, och knacka på med fönsterhaken som han är van… och den lilla spången är noga avsopad!
_b106
Behöver jag tillägga att Tass och vi allihop älskar mattes mormor väldigt mycket?!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “När en katt är älskad”

  1. Ja, visst är det? Så skulle alla katter ha det, som går ute på något sätt: En trygg skottad väg in!
   NosPuss Wikki

 1. Så väldigt omtänksamt att skotta en gång så bred och fin åt Tass. Matte orkar inte skotta mer, hennes rygg protesterar och idag hade vi fått 1 dm snö till, garage uppfaretn är uppskottad och vägarna kan man gå på men det är ju farligt. Sixten kom gående i en kurva på vägen precis när Matte körde idag, det var läskigt sa Matte för tänk om någon annan kommit körande i snabbare fart än hon då kanske inte Sixten hunnit väja för bilen. Den kurvan är farlig. Inatt kommer iallafall Gamlingarna hem igen då blir det skottat mer.

  1. Ja, det är verkligen otäckt om man är ute och blir ”fångad” mellan snövallarna när det kommer en bil. Många vilda djur råkar ut för det, får panik och skenar iväg, halkar och skadar sig. Kör försiktigt alla människor!
   TassKram Wikki

 2. Härligt! Där kan man slippa undra hur kisse har det:) Han har det såå bra och antagligen har Tass matte det bra med honom:) Ett radarpar 🙂
  Jag lovar att om Tass bara kunnat hade han gjort något för henne:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Tass gör allt han kan – är nära heeeela tiden. De sover tillsammans, ser på TV tillsammans, löser korsord, då är han med! =^:^=
   NosPuss Wikki

 3. Åh det är så man skall ha det som katt! MYSIGT ; ) Jag har skottat en tunnel till Sven och Signe med. Kattluckan är öppen, ingen vill gå ut bara : ) : ) Kramar från Agnes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *