Stöd de energiska katträddande änglarna!

funnypicturessilentcryforhelpcat1

Det finns SUPEReldsjälar. Har du mött en sådan någon gång? De ger liksom ALDRIG upp! När det gäller hemlösa frysande katter just denna vinter, så behövs de verkligen! Och de försöker med allt…

Här är ett exempel från Östgötakatterna:

Idag har vi inga trevliga nyheter att berätta. Våra hjärtan har drabbats av sorg. Vi besökte mataren och kissarna idag och möttes ganska snart av fruktansvärda syner: Två små kattungar i 8-12 veckorsåldern låg döda och stelfrusna i snön på två olika ställen, kattungar som vi aldrig sett tidigare och som heller inte mataren uppmärksammat. Troligen har de vuxit upp under huset där det ska vara någorlunda ”varmt”. Varför de har gett sig ut och varför de lämnat livet vet vi inte. Kölden, arga hankatter som drar förbi eller svält eller kanske en kombination. Hursom så var kissarna fruktansvärt magra. Vi tror oss veta vem mamma katt är, men har ingen aning om det finns några fler syskon. Vi har gråtit och gråtit….

Eller som Emma på Ronnebys hittekatter skriver:

Jaha, Februari 2010……Snö och kallt ute, men jag vet av erfarenhet att snart är den första oönskade utkastade kattungekullen här..och nästa och nästa och så står vi där igen, förtvivlade av att inte hinna hjälpa alla små nyfödda liv in i värmen som de såväl förtjänar. De har ju inte valt att födas till detta elände, allt är vårt fel, vi människor och vårt ”SKA HA VET BÄST”…

Vill du stödja insamlingar till dessa katt-eldsjälar och flera andra, så finns här en bra lista över insamlingskonton, som kan rekommenderas! Även en liten gåva kan förändra en katts liv och möjligheter!

nallenHär är Nallen, den senast infångade katten… räddad från kylan! Har du ett hem till henne?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Stöd de energiska katträddande änglarna!”

  1. Det värker väldigt i hjärtat och tårarna kommer, stackars stackars små kisebarn!

    En del människor tror nog att det inte är lönt att skänka en slant om det inte är större summor, men många bäckar små blir ju, som vi vet, till en stor å! Själv stöder vi fem – sex olika katthem/kattverksamheter här i södra Sverige (inkl. ”Kompis”) genom t.ex. gåvor, fadderskap, shoppa små saker på webshop, Tradera etc, skänka till loppisar. Det finns många sätt. Givetvis är att ”handgripligen” hjälpa till också väldigt värdefullt, och så klart genom att adoptera någon av dessa ljuvliga kisar :-). Så det finns många olika möjligheter att stödja! Man får göra vad ma kan.

    Tasskramisar 😀

    1. Ja alla gör vi vad vi kan… och av allt som hjärtat ger blir det goda ringar på vattnet, godhet som sprider sig…. Tack kattvänner! *spinner*
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *