Skicka din protest till polisen!

Katten Tila ska ha upprättelse!

Kopiera följande, samla namn och skicka iväg:

Till Polisen i Söderhamn, Box 43, 826 21 SÖDERHAMN!

Datum: 2010-02- ……………..

Vi, undertecknade, kräver att Ni återupptar anmälan mot den hundägare, vars hund/hundar dödade katten Tila hos familjen Esbjörn Svensson, Stålnäset, Söderhamn, så att ärendet går till rättslig prövning, och hävdar:

 1. Det är INTE ett godtagbart förfarande att avskriva anmälan med hänvisning till att katten som dödades ”saknar värde”! Det skulle prejudicera att vem eller vad som helst kan ta sig in var som helst och förstöra/stjäla/döda vad som helst godtyckligen så länge det ”saknar värde” – men katten Tila HADE och HAR ett stort värde för sin familj! Värdet SKA sättas av den skadedrabbade och inte fastslås efter någon otidsenlig norm av en enskild handläggare. Därtill bör polisen i Söderhamn och alla landets poliser ta till sig att huskatter* oavsett vad de eventuellt kostat i inköp är likvärdiga med vilken stamtavleförsedd raskatt som helst då det är ETT LIV det gäller. Varje liv har ett OKRÄNKBART VÄRDE!

 2. Det är fullständigt oacceptabelt att polisen nonchalerar ovanstående brott mot hemfriden! Oavsett situation ska varje husdjur, ting eller person vara absolut fredad i sitt hem, och den person – och djur personen ansvarar för – som kränker hemfriden ska ha laga straff!

 3. Ytterligare ska den hundansvarige utge skadestånd till den drabbade familjen, inte bara för katten i sig, utan för det intrång och det trauma som hela händelsen innebär för dessa.

 4. Hundarna som betett sig på detta sätt ska föreläggas tvingande åtgärd, så att detta ej kan inträffa igen.  

(*Det heter inte längre bondkatt, det heter huskatt, och avser alla katter av blandras eller ospecificerad ras, som saknar stamtavla. Och de har alla ett värde, i synnerhet när det finns en specificerad ägare!)

NAMN + ORT:                                     TEL NR: (Frivilligt)

………………….…………………………………..………………………….

………………….…………………………………..………………………….

………………….…………………………………..………………………….

………………….…………………………………..………………………….

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Skicka din protest till polisen!”

 1. Kan du göra en lista vi kan skriva på direkt på bloggen?? Eller är tanken att vi ska maila massor? Tänker att vi är många som läser din blogg och kan hänvisa andra hit för påskrift också?? Eller är det bättre med papperslistor? Undrar lite..Tasskram

  1. Jag lyckades inte lösa det med en lista direkt i bloggen – men å andra sidan om var och en som vill kopierar texten och sedan lägger sin underskrift i ett mail och skickar direkt till polisen, så fungerar ju det eller pappersvarianten också!
   Ja eller om någon har en bättre funktion och kan bygga listan som formulär eller så och skicka runt till andra bloggar, så får de gärna göra det!
   TassKram Wikki

 2. Jag har kopierat texten och ska skriva ut detta och be folk i min närhet att skriva på. jag ska även fråga om jag kan få hänga upp listor för påskrift i våra butiker…

  Kram Gurkiss

  1. Ja, gör det… Det skulle vara så lätt att skriva ”Härligt!” men jag kan bara skriva ”Sorgligt! Att detta ska behövas…” och gråta ännu en het tår över lilla Tila!
   NosPuss Wikki

 3. Har lust att ringa och skälla ut den polis som varit så dum( men det kan bli illa), men vi ska genast skriva ut denna lista och samla namn, finns massa här på ön som gärna skriver på kan vi tänka oss. Tass/Puma

  1. Ja tänk vad skulle hända om dessa hundar attackerar ett barn nästa gång? Det måste ju följas upp!
   NosPuss Wikki

  1. Ja – och ändå behöver vi bara tänka oss situationen. Hur ska det då inte vara för familjen som var där?!! Burr….
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *