Kan du adoptera en svartvit kolonikatt? S O S!!!

nostippen ”Nostippen”

Det varmhjärtade teamet Östgötakatterna har ett tufft arbete med en kattkoloni i Linköping som nu lever utomhus med några enkla kojor som skydd och med deras matningsstöd. Igår fångades Nostippen, Fläcken och Pricken in, de har tagits till veterinär där de kastrerats, vaccinerats och chippats. Hoppet är att finna hem till dessa tre katter medans de finns inne – har du ett?

pricken ”Pricken”

Föreningen har ingen katthemslokal och måste därför hantera denna koloni som ett TNR-projekt om de inte lyckas att hitta nya hem för katterna – det vill säga att de i så fall släpps ut igen efter att ha återhämtat sig från kastreringen. TNR-hanteringen gör att de åtminstone inte förökar sig och målet är att om möjligt kastrera ALLA (Okänt antal men många!) katterna innan de blir ännu fler i vår!

flcken ”Fläcken”

Men inte vill du väl att dessa vackra katter ska behöva återvända till det osäkra livet i kolonin? Läs mer på Östgötakatternas blogg eller stöd dem med ett bidrag till det här kontot. Där finns också en lista på saker som de behöver. Eller adoptera någon av katterna?!

mysan

Redan tidigare infångade honorna Tippen och Dumlan söker också egna hem.

Tyvärr hann inte hjälpen i tid för vackra Mysan (till höger), som visade sig vara svårt sjuk och inte klarade sig. Sorgligt när hon äntligen var inne… Trösten är att hon fick sina sista dagar trygg i värmen med den ömmaste vård…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Kan du adoptera en svartvit kolonikatt? S O S!!!”

  1. Tycker de borde satsa på att kastrera alla katter, innan de förökar sig och under tiden koncentrera sig på att hitta hem till dem. Inte bara plocka in katterna i samma veva som de hittar ett hem som kan ta emot dem. Ju färre okastrerade katter det går där ute desto mindre risk att de blir fler….. Men har fattat det som att de inte jobbar så? Kanske är det inte ett bra ställe att ha TNR på men garanterat bättre än att låta katterna bli fler för då blir det ju svårare i längden att hitta hem åt alla..

    1. OK nu undrar jag bara hur du läst det här inlägget – för det är ju just TNR som de kör, OM inte hem går att hitta. (Vilket man ju hoppas ändå för att slippa släppa ut katterna i kylan igen!) FLER ska de nämligen stoppas från att bli…
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *