En tanke av ödmjukhet vill jag tänka

nyr

Vem kunde drömma om att det nya året skulle vara så här? Vi satt där alla, trygga och nöjda, med våra småskaliga egotrippade nyårslöften om att kanske kamma pälsen lite oftare och att banta bort det där extra fluffet runt magen. Nyårslöften om att inte bita så ofta på husses datorsladdar och att vara snäll i fall matte tillfälligt behövde ta hem någon jourkatt. Vi satt där och fattade inte hur bra vi har det!

Ett dygn senare låg Nova och jag uppkrupna i famnen på husse och matte, förfärade, oroliga, rödgråtna – för en KATTastrof som i och för sig INTE VAR HOS OSS men som ändå berörde oss allra innerst i våra hjärtan så till den milda grad: Ett katthem som brinner!

firekitty2

Det gick inte att tänka sig något hemskare, eldens lågor och vinterns köld, och massor av skräckslagna katter fångade i detta! Hur ohyggligt kan det då inte ha varit och är, för dem som fanns där på plats?

Nu har det hunnit gå bara ett par dagar, men det känns som en evighet. Jag sitter hela tiden med nosen klistrad vid datorn och hoppas – å hoppas så djupt djupt och innerligt – att det ska dyka upp ännu ett namn till på en hittad katt i säkerhet – ett till, snälla SkaparKatten, bara ett till??? Och så ett till och…

Runtomkring rasslar världen på, vardagen i omgivningen ska fungera. Hos katterna på Kompis har den trygga världen i ett enda yrbloss förintats – de som är kvar trängs i en enda flock i ett nytt hus och är rädda, förvirrade och oroliga.

Hjälp är på väg. Mycket hjälp har redan kommit. KattSverige har verkligen vaknat… och visat sin goda sida. På den här bloggen har jag helt tappat bort mitt vanliga fokus om smått och gott i katternas värld och i mitt pälsiga huvud finns bara en enda fungerande tanke: Hur ska jag kunna göra något för dessa katter?

Så förlåt, alla ni som tycker att min blogg inte är som vanligt. Det ordnar sig så småningom. Men den får bli så här, nu. Det är nödvändigt.

bokrulle1

Och hör ni, det jag har gjort genom att skriva en massa ord här, det är inte så märkvärdigt. Mitt enda bidrag är att sprida bannern som matte gjorde. Resten är bara ord. Jag är bara en liten svartvit katt.

Titta på den här tråden på HitteKatteriFokus istället. Där har ni några som VERKLIGEN gjort och gör något: En tjej som skickar en hel pall nästan med kattmat, en kille som bjuder på frakten, en som ger en hel nedmonterad rastgård…

rastg

Och MASSOR av människor som sätter in bidrag till kontot. Plus skickar sina saker. Det är fullt av resurser på väg – i morgon kommer troligen ett tåg av lastbilar till Svalehult (Hoppas jag!). Där syns en samling hjältar!

Glöm inte underbara Jenny och Mia och alla de andra på Kompis som jag inte vet namnet på? Alla som varit där hela dagen idag och jobbat, gjort massor av praktiskt nyttigt på plats – och de som hjälper till på andra sätt i föreningen! De ska ha berömmet!

Eller Pia Persson som skickar ut ett upprop i Dalarnas Tidning som verkligen tar tag i hjärtat: ”Katthemmet Kompis ligger utanför Dalarna, men tragedin kunde lika gärna ha inträffat här, Då hade vi behövt all hjälp vi kunnat få utifrån, precis som verksamheten där nu behöver all hjälp den kan få för att kunna överleva.” Och fina kattvänner som t ex stationskatterna Findus, Isak och Rasmus som skänker sparpengarna som skulle ha gått till ett finare klösträd: ”Men vi klarar oss faktiskt bra med den vi har så länge. Vi tänker ge pengarna till Kompis-katterna istället.” 

Lilla jag är bara bloggkatten Wikki. Och har endast en tanke: Snälla SkaparKatten, rädda en till… Snälla!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “En tanke av ödmjukhet vill jag tänka”

 1. Nej Wikki du är INTE bara en liten svart-vit katt och dina ord är inte BARA ord. Du är ett under av hjärtegodhet och omtanke. Gör som du sitter hela tiden vid datan och ber och väntar på nya uppdateringar.
  Min mamma flyttade för ett par månader sen till ett äldreboende, gamla människor är av den sparsamma typen. Idag är jag glad att jag inte skänkte allt till Litauenhjälpen när vi tömde hennes lägenhet.
  Så nu kommer alla hennes lakan och handdukar till hjälp åt något som ligger mig närmre hjärtat än de som bor i Litauen.
  Alla stackars katterna och dom som jobbar med dom.
  Vet inte hur jag skulle klarat ut nåt´sånt här. Skulle inte ens kunna sälja en kattunge.Kunde inte somna i natt trots att 3 av mina 7 härliga katter låg hos mig och tröstade mig.
  Tänkte att det var många katter på Katthemmet Kompis som skulle behövt ligga där och fått lite mag-gos i stället.
  En jättepuss på din söta nos.
  Nalle

  1. Tack snälla Nalle för de underbart värmande orden! Du är hjärtegod du också.
   Jag har fullt sjå att skriva alla inlägg så det blir knappt tid att svara på kommentarer tyvärr…
   Återkommer med mer info snart!
   TassKram Wikki

 2. Så fina ord! Oroa dig inte Wikki det är det enda vi vill veta hur det går för Kompis! Tasskramar från Sven och Signe (och matte Agnes och lillmatte Selma som sover : )

  1. HI hi jag kommer inte att sluta rapportera… Men jag ska försöka hitta nåtmer att skriva om också!
   TassKram Wikki

 3. Jag hörde om katthemmet och jag har hjälpt till med ett bidrag.
  Jag hoppas katterna får ett nytt hem snart och all hjälp de behöver.

 4. mycket fint skrivet i tassen wikki,mycket bra.
  jadu hela kattsverige är angagerade VERKLIGEN!
  kola bara in katthemmet s gästbok,den svämmar ju nästan över…
  /tass

 5. Då hjälpte Pia till i alla fall, var väl det matte visste. Tyvärr så kan vi inte hjälps men matte ska lägga ut en direktlänk till din sida med postgironummret. Hoppas att det är flera som kan hjälps till.

  Taxkramisar.

  1. Den länken var ju till kanonhjälp, så det fixade ni bra!
   NosPussar Wikki
   PS Det handlar ju om att i fall ALLA gör LITE så blir det en STOR hjälp totalt sett!

  1. Jag är inte så be-ig av mig annars, men ibland är det bra att ha en dialog med SkaparKatten…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *