Mattes första ”riktiga” arbetsdag

hjaertaihimlen

Jag och Nova är så stolta över vår matte och vår husse! De har klarat sig på en minimal budget under ett par år av arbetslöshet, men ändå lyckats hålla sig skuldfria och även försörja oss katter… Husse har jobbat, fastän han har så mycket smärta ibland, med optimism och vilja på vartenda jobb han hittat, och dragit in till mat och hyra.

Och nu har äntligen matte lyckats få ett alldeles eget ”riktigt” jobb – ett tillfälligt timjobb, visserligen – men det allra första jobb som hon tjänar en peng på som inte är nån sorts bidrag! Igår var första arbetsdagen, allt

gick bra och så blir det jobb på fler dagar framöver – jag tror nog ni förstår hur glad hon känner sig nu! (Fast lite ledsen också, för en del jobb krockar med katthemspass, och det bekymrar matte – det är ju också en viktig arbetsuppgift…)
_669

Min teori är att människor måste ha meningsfulla jobb för att må bra och vara nöjda med tillvaron.

Om de inte har jobb så är det en viktig uppgift för er medkatter att sysselsätta dem och få dem att känna sig behövda! Lek med dem, gosa med dem och lista ut saker som sysselsätter dem! En del människor kan roas långa stunder att leka med röda pricken* eller en pinne med ett snöre i änden! Andra människor kan behöva hjälp med tröst och nospussar. Du känner din människa bäst och vet hur/vad det behövs! Det är våra kattJobb!

*Jo det är en röd prick på bilden ovan, men den syns inte så bra…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

21 reaktioner till “Mattes första ”riktiga” arbetsdag”

  1. Men vad har hänt? Kan jag hjälpa till med kurr-healing och tröstbuffar? Göra din snälla goa matte glad igen???! *buff buff BUFF*
   TassKram Wikki

 1. Grattis till matte så roligt! Vi har kattens dag varje dag och myser och kelar fastän våran matte inte har lika mycket tid med oss sen Selma kom ; ) Men vi får sova i hennes säng! Signe & Svennis (missarna)

  1. Hm vad smarta ni är, att jag inte tänkte på det? Så klart ska vi ha Kattens Dag varje dag!!!! Hör ni det, alla katter! Tack för tipset, Svennis och Signe! Spinn för lillmatten!
   TassKram Wikki

  1. Matte är så stolt och glad, hon måste få vara det. Tänk att få vara behövd för ett jobb, det är en rejäl boost för självförtroendet, säger hon…
   TassKram Wikki

 2. Grattis matte!
  Vi ska för vår del separera och försöka komma överens om vem som ska ha de älskade katterna, omöjligt val, för de går så klart inte att sära på och ”ta” varsin för de hör ihop, utan vi måste komma överens. Dra lott?! 🙁

  1. Det handlar nog om att noga överväga också: Vem är katterna mest knutna till och trygga hos? Man ska orka se det ur deras synvinkel även om det kan betyda en sorglig kattskilsmässa för egen del. Tyngdpunkt 2 är vem kommer att ha mest tid och resurser för de älskade katterna? Jag vet faktiskt ett par som har delad vårdnad om sina katter – missarna bor 14 dagar i stöten hos vardera, och gillar att ”byta bo” regelbundet, för båda reviren är trygga! ^^
   Hoppas det ordnar sig på ett civiliserat och bra sätt mitt i det jobbiga! Tröstkram Wikki

 3. O Wikki du är så förståndig. Får tårar i ögonen när jag läser vad du skriver.
  Puss på din hjärtegoda nos och lycka till med jobbet matte
  Nalle

  1. Jag hoppas så att matte ska orka med allt runtom just nu – det arbetslöshetsprojekt hon tillhör tycks anse att hon ska orka med det på heltid plus sitt timjobb på heltid – gärna samtidigt…. *suckar*
   Tack för dina vänliga ord!
   *spinner*
   TassKram Wikki

 4. Förstår precis vad du menar. Har själv sjukbidrag på halvtid och studerar andra halvan på distans. Fast får se hur det går med ekonomin efter nyår…De vill ta bort min sjukdel och få ut mig på 100% arbete. När jag arbetsprövat har jag blivit mycket sämre t.o.m. av 50% så jag har ingen aning om hur det kommer gå 🙁 Fast har sköna Yatzy och Tetris som är bra på att trösta 🙂

  1. Ja jag undrar hur det kommer sig att människor som inte är helt 100% arbetsföra ska tvingas jobba så att de blir ännu sjukare? Tankegången bakom det saknar all intelligens. Och sedan kryllar det av människor som både vill och kan arbeta, men inte får? Tur att man är katt… Yatzy och Tetris, var rädda om er goa matte och spinn ljudligt tröstkurr för henne!
   NosPussar Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *