Agrias pris ”Djurens Hjälte” till en katträddare!

Egentligen skulle jag önska att det fanns ett sådant pris att dela ut i varje stad, till varje katthem eller kattförening, som i tysthet och med knappa medel räddar otaliga katter varje år!

Men Agria delar i år ut 25 000 kr till en verklig katteldsjäl: Maria ”Kusten” Berntsson i Göteborg, som 29 november får komma till Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe. Priset får hon av Henrietta Hansson, vd för Agria Djurförsäkring, som delar Marias önskan om att alla djur är värda ett liv i trygghet.

mgmariaberntsson_large

”Här har ni henne!” skriver GT stolt. Kusten kallas hon för sitt enträgna och helt osjälviska arbete med ”Kustkatterna”. Att Maria satsar både själ och hälsa och ekonomi för katternas skull är inget ovanligt. Här på hennes blog kan du läsa mer om katterna, och här är t ex en av många trådar från HitteKatter iFokus, så kan ni se bilder och förstå vilket enormt hjälparbete hon gör – och varför hela hittekattsSverige håller med om att hon är värdig detta pris som ”Djurens Hjälte” och hemlösa katters ängel!

I pressmeddelande från Agria igår står det:
”Där hemlösa katter har det som svårast, dit söker sig Maria Berntsson, Göteborg, för att rädda dem från ett liv i misär och sjukdom. För detta enträgna, svåra och ibland tröstlösa arbete tilldelas hon priset Djurens Hjälte 2009.
– Det värsta är att arbetet aldrig tar slut, det finns så många katter därute som behöver hjälp, säger Maria och tillägger att alltför många människor tror att katterna klarar av ett hemlöst liv bättre än vad de gör. Maria har sett alltför mycket av kattlidande: Klor som växer in i trampdynorna, munhålsproblem, svält, öronskabb, urinvägsproblem och bettskador. Ur egen ficka eller med medel hon samlat in själv bekostar Maria veterinärvård, kattmat och annat som kan behövas. Bland annat använder Maria sina konstnärliga talanger och säljer de akvareller hon målar till förmån för katterna. Detta ihärdiga arbete gör att juryn för Agrias pris Djurens Hjälte, som består av representanter från olika djurägarorganisationer, utsett henne till årets pristagare. Förutom äran får Maria 25 000 kronor som ska gå till fortsatt arbete för djuren.
– Jag hoppas att detta bidrar till att jag kan göra mer för att höja katternas status. Mitt mål är att fler ska förstå att katter behöver oss människor mer än vi tror. Framför allt de katter som förlorat tilltron till oss, säger Maria Berntsson, som låter hela prissumman gå till hennes arbete med katterna.
Juryns motivering lyder: Med en stenhård vilja tar sig Maria Berntsson an den svåra uppgiften att ge hemlösa katter ett bättre liv. Att det ofta innebär timslång väntan i ur och skur, höga kostnader ur den egna plånboken och ett evigt sökande efter nya hem spelar ingen roll. Maria är katternas ängel och Djurens Hjälte år 2009.
Priset Djurens Hjälte är till för att lyfta fram eldsjälar som ofta arbetar i det tysta, visa att deras arbete är viktigt och förhoppningsvis inspirera andra människor, menar Henrietta.”

Så idag gråter jag! Men det är STOLTA glädjetårar över att ett välförtjänt pris hamnar hos rätt KattÄngel! Och Maria: Jag vet att massor av katter – Vide, Lycke, Lova, Lava, Tom, Teddy, Betty, Tyra, Mija, Nikita, Maffe, listan kan bli oerhört lång – spinner ett unisont hurrande KURRJAM för dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Agrias pris ”Djurens Hjälte” till en katträddare!”

 1. åh,HURRJAM för maria!!!
  detta har jag väntat länge på att någon ska ”se” marias otroliga jobb..
  jag följer hennes arbete med kustkatterna NOGGRANNT och jag säger bara det,maria är en väldig eldsjäl och förtjänar VERKLIGEN detta priset.
  maria= katternas ängel och djurens hjälte 2009
  GRATTIS MARIA!!

  1. Ja det var verkligen inget tvivel om att detta gick till en tjej som förtjänade sitt pris! Tänk när hon satt ute och väntade vid kattfällor fast hon hade lunginflammation… *vååååågen*!
   TassKram Wikki

  1. Ja man blir så nöjd – och alla tycks mena att det verkligen kommit till rätt person! Enigt – det är kul!
   TassKram Wikki

  1. Ja det här är hon värd!
   Och vad kul att du läste om oss i kattliv – det är en jättebra tidning!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *