Varför lämnades en katt i en bur i skogen?

dd_katt
Bilden av den döda katten i skogen har förföljt mig i mardrömmar hela natten. Varför lämnades den där? Levde den eller var den död när den lämnades? Vem är så funtad att man ställer ut korgen med sin katt i skogen och lämnar den där, även om kissen dött en ”naturlig” död??? Det hopar sig frågetecken och gör ont i hjärtat…

Det var i slutet av oktober som Heidi Olsson var ute och gick med sina barn i skogen vid Trolleholms slott utanför Eslöv, och gjorde den hemska upptäckten av en död kisse lämnad i två ihopsatta frysboxkorgar, sammanlåsta med spännband, berättar Kvällsposten.

Göteborgs Katthjälp vill gärna försöka reda ut vad som hänt, så jag hoppas att den som finns i Eslövstrakten och kanske vet något tar kontakt med dem på info@goteborgskatthjalp.com. Polisen har tagit emot anmälan och jag hoppas de tänkt på att undersöka om katten var chipmärkt samt gett den en hederlig kattbegravning!?

SkaparKatten har i alla fall svept sin mjuka svans om den lilla vita missen nu…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Varför lämnades en katt i en bur i skogen?”

 1. Hur in i glödhetaste underjorden är vissa människor funtade. Hur kan de bara göra på detta viset. Jag blir liksom du UPPRÖRD, ARG, LEDSEN OCH FÖRBANNAD. Jävligt förbannad blir jag. Måtte den som gjort detta LIDA i tanken och har dåligt samvete resten av livet (tyvärr så ha de väl inget samvete). De saknar också något annat viktigt, en hjärna.

  Kramizzzzzzzzzzzzz
  Skat-Ann

  1. Men jag är så fundersam på bilden. Jag har tittat och tittat och… om katten varit vid liv när den lämnats där, skulle den ha kämpat! Filten skulle ha varit sliten i strimlor, det skulle ha dragits in gräs, smuts och löv i buren. Tassarna skulle ha varit kanske rentav blodiga och pälsen skulle ha smutsats rejält. Men den bara ligger där, fridfullt nästan… Mycket förbryllande!
   Men i vilket fall som helst så lämnar man inte sin katt så där! Den ska ha en hederlig kattbegravning!!! *suckar* Wikki

 2. Fy f-n… men man får hoppas att den ändå var död redan… dom skäl som Mir skrev i sitt svar till Skat-Ann talar väl ändå för det? Men väldigt väldigt konstigt är det ju.

  1. Ja… ibland önskar man att även döda katter kune tala??
   Vem saknar kanske sin vita kisse? *tårar på nosen*
   TassKram Wikki

 3. Människor är ibland hemska och det är tyvärr något vi måste leva med. Men om det är en kattägare så förstår jag inte varför de skaffar djur? Djur skall ha det bra och tas hand om som om de vore ens barn. Helst skall de vara bortskämda som mina katter. Hoppas att den vita ängeln är hos skaparkatten nu! Kram Agnes

  1. Ja jag har en känsla av att du har mycket lyckliga katter! Men gåtan bakom den här vita katten kanske vi aldrig får något svar å…
   TassKram Wikki

 4. Stackars liten ”gråter” Hoppas verkligen att det lilla livet var död innan han/hon hamnade där.. Så här ska det inte behöva vara. Tur att han/hon finns hos skaparkatten nu. Tasskram

 5. Det är en konstig bild för någon har ju ändå bemödat sig om att den fina vita katten ska ha en filt att ligga på, men det borde man väl inte bry sig om om katten ändå ska stängas in i en bur o dö?!? Man förundras över människornas ondska. Jag var så arg på Frank imorse när han torkade den nybajsade stjärten på ärvda persiska mattan, men jag sa ändå bara ”nej Frank!” och var rädd att han skulle bli ledsen… De har det nog ganska bra jämfört med många många andra katter.

  1. Precis – någon har ändå gjort det mjukt och bekvämt för missen? Det går inte ihop??!

   Ja du Karin, ibland ser vi katter bara till vad som man kan ha saker till praktiskt – och människors värderingar är oss ganska fjärran??! Så klart Frank tyckte att mattan var ett perfekt toapapper! Den ligger ju ändå bara där?
   Ungefär som i helgen när snälla Mjurre bara gav Stora matte en kärvänlig nosbuff – men hennes söndersnuvade näsa sprack i näsblod – det var ju inte meningen…. ingen kan bli arg! *suckar*
   TassKram Wikki

 6. För hemskt det borde vara skott i nacken på folk som gör sådant där. Det är djur för tusan ett liv. Det var hemskt att bara se på bilden jag var tvungen att titta bort :'(

 7. Nej stackars liten! Vill bara krama om lilla bebis! *gråter*
  Fy f-n vilken hemsk idiot som gjort detta!
  Hur gick det, fick katten en hederlig begravning?

  Kollade någon veterinär om den var död innan eller inte?
  Tycker den ligger i sådan konstig ställning och att den har ögonen öppna.

  Liten, stel och tufsig, stackars liten älskade katt!

  Vila i frid lilla änglakatt tänker på dig och alla andra underbara djur däruppe i himlen!

  1. Mjau, jag tror säkert att Göteborgs katthjälp ordnat en respektfull begravning till den lilla katten… Det är ju några år sedan, så jag minns inte om gåtan varför den hamnat i skogen på detta sätt nånsin fick någon lösning heller. NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *