Drakarna i Sundsvall – med kattvård

__large83

Här är Piggelin – Djurklinikens drake 2009 – som är med i Drakparaden i Sundsvall! Drakparaden är en årlig ”arts on street”-utställning som hålls för sjunde året i rad. Ett 30-tal företagsägda drakstatyer tillverkade i glasfiber ställs ut i stadskärnan varje sommar.

__large84  __large85
Det är bara att strosa runt i centrala Sundsvall, runt Esplanaden, så hittar man drakar i luften, på husväggarna och i parkområden. Alla är olika, vackra och roliga, individuellt målade av utvalda konstnärer som genom sina speciella uttryckssätt förmedlar företagens verksamhet.
__large86

Tanken med Drakparaden är att sprida kreativitet och glädje över och även lyfta fram draken som Sundsvalls symbol, något som Sundsvallsborna är stolta över. Men kanske det allra viktigaste, att nå fram till barnen, och att de ska få krama, rida på och ta hand om alla drakarna.

__large87
Uppskattningen från invånare, företag och turister har varit enorm – vilket inte är svårt att förstå när man ser en charmig krasslig drake som pysslas om av doktor Hund med medicinflaskan i fickan och den allra sötaste syster Katt. Och de skära sakerna på sidorna är ju plåster med djurmotiv!
__large88
Fint bandagerat, syster Katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Drakarna i Sundsvall – med kattvård”

 1. Javisst var det bra gjort med bandaget vill säga, efter kosntens alla regler, hihi. Inte ens matte visste att de hade drakparad i Sundsvall och ändå brukar hon ha koll på det mesta.

  Hoppas att du har det bra och att vädret tillåter en och annan musjakt.

  Taxkramisar.

  1. Runtom i Sveriges städer finns det mycket spännande!
   NosPuss Wikki
   PS Blev inga musjakter men vi har fått kattlådan grundligt städad och nu planterar matte om krukväxter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *