Ivory cats

agneatha_and_mintaka_lai

Lesley Anne Ivory är en skicklig brittisk illustratör av barnböcker, tillika benådad kattkonstnär.

mungo_and_mintaka_lai1

På hennes bilder känns vartenda hårstrå rätt och katterna avbildas ofta på oerhört bearbetade underlag i form av antika tyger, komplicerade mosaiker eller intrikata mönster. Ofta avbildar hon sina egna katter, på ett sätt färgstarkt sätt som får dem att nästan se tredimensionella ut. Hennes bilder återfinns inte bara i hennes egna kattberättelser utan återges i nästan alla tänkbara former: På dörrmattor, porslinstallrikar, pussel, vykort, kalendrar, korsstygnsbroderier och kattprodukter. Några av hennes bilder hänger t o m i The Royal Academy!

Av det cirka 40-tal böcker som Lesley Anne Ivory författat, är här ett par (Bara titlarna säger mycket!) av mina favoriter:

lrg
lrg1

Den här lilla vackra tallriken ligger t ex just nu på eBay:

ebay

Hennes bilder är så många och så underbara, jag skulle kunna visa en om dagen i flera månader!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Ivory cats”

  1. Åtminstone ett av mönstrena har publicerats i nån av mina korsstygnstidningar. Tänk om man hade tid att brodera allt som man skulle vilja . . . *drömmer* Fast då skulle vi verkligen behöva en villa för att få plats med allt på väggarna! *fniss*

    1. Matte har ett julkortsbroderi som hon fått från dig inramat, vi tycker jättemycket om det…
      Du är duktig!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *